Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Франция победи Уругвай и достигна полуфинал
6 Юли 2018
В много оспорван сблъсък, игран на стадиона в Нижни Новгород, европейските вицешампиони от 2016 година се наложиха са 2:0
Франция стана първият отбор, който се класира за полуфиналите на Световното първенство в Русия. В много оспорван сблъсък, игран на стадиона в Нижни Новгород, европейските вицешампиони от 2016 година се наложиха са 2:0 над състава на Уругвай. Попаденията за „петлите“ бяха дело на Рафаел Варан и Антоан Гризман съответно в 40-ата и 61-ата минути. 

По този начин Франция се класира за топ 4 и ще чака съперника си на полуфиналите, който ще бъде излъчен по-късно днес в мача между Бразилия и Белгия. От своя страна Уругвай напуска надпреварата, след като днес допусна първата си загуба в Русия. Преди този мач селекцията на Оскар Табарес бе записала четири поредни победи, в които тимът бе допуснал само един гол. Днес обаче урусите бяха без една от големите си звезди – нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани, който остана извън групата поради контузия, и това определено повлия негативно на играта на тима в нападение.

Началните минути в Нижни Новгород очаквано бяха много равностойни, като нито един от двата отбора не успяваше да вземе превес. Добре организираната и на моменти доста агресивна игра на Уругвай в защита затрудняваше максимално играчите на Дидие Дешан, които рядко стигаха до добри възможности за гол пред противниковата врата. Ключовият момент през първата част дойде в 40-ата минута, когато Антоан Гризман центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на урусите. Там Рафаел Варан се извиси над прекия си пазач и с глава неспасяемо прати топката в долния десен ъгъл на Муслера, като това бе и първият точен удар на „петлите“ в мача. Само няколко минути по-късно обаче двукратните световни шампиони имаха невероятна възможност да изравнят. В 43-ата минута Мартин Касарес стреля опасно с глава, но капитанът на Франция Юго Лорис направи феноменално спасяване, отбивайки удара му с една ръка. Така французите се оттеглиха на почивка с гол аванс.

След паузата надлъгването между Дидие Дешан и Оскар Табарес продължи с пълна сила. За нещастие на южноамериканците в 61-ата минута стражът на тима Фернандо Муслера допусна нелепа грешка, която доведе до втори гол за Франция. Антоан Гризман стреля от границата на наказателното поле, при което опитният вратар на Галатасарай се опита да боксира топката, но вместо това тя влетя във вратата му. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.