Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белгия елиминира Япония в зрелищен мач
3 Юли 2018
Въпреки че изоставаха с 0:2 в началото на второто полувреме "червените дяволи" успяха да обърнат развоя в своя полза до 3:2
Отборът на Белгия се класира по изключителен начин за четвъртфиналите на Световното първенство в Русия. В невероятно драматичен сблъсък, игран на „Ростов Арена“, „червените дяволи“ надделяха с 3:2 след впечатляващ обрат над Япония. Въпреки че изоставаха с 0:2 в началото на второто полувреме, играчите на Роберто Мартинес демонстрираха невероятен характер и успяха да обърнат развоя в своя полза. Така те увеличиха невероятната си серия без загуба на 23 мача. Това бе и първият двубой от 1970 година насам, в който един отбор успява да осъществи пълен обрат, след като губи с 0:2 в мач от елиминационната фаза на Мондиала.

През първата част белгийците доминираха, но рядко достигаха до чисти голови положения пред противниковата врата. От своя страна „самураите“ разчитаха основно на солидното си представяне в защита и се задоволяваха с епизодични атаки към Куртоа. 

След почивката обаче картината на Росто Арена коренно се промени. Само в рамките на четири минути азиатският тим успя да вкара два бързи гола, с което изпрати в нокдаун „червените дяволи“. Първо в 48-ата минута Генки Хурагучи откри резултата с много точен диагонален удар отдясно, с който матира Куртоа. Буквално секунди по-късно белгийците можеха да изравнят, след като Дрис Мертенс навлезе по десния фланг и подаде към останалия непокрит Еден Азар, който шутира мощно от десетина метра, но топката срещна левия страничен стълб на Кавашима. Високото темпо на игра продължи и в 52-ата минута Япония стигна до втори гол. Точен за „самураите“ бе Такаши Инуи, който с топовен изстрел от близо 25 метра направи Куртоа безпомощен за втори път. Така поредната сензация на Мондиала бе на път да стане реалност, но в следващите минути тимът на Белгия показа, че няма да се предаде без борба.

В 69-ата минута Ян Вертонген успя да намали не и без доза късмет. Бранителят на Тотнъм опита да подаде с глава към свой съотборник, но топката придоби странна парабола, с която изненада стражът на японците и влетя в мрежата за 1:2. Само пет минути по-късно резултатът бе изравнен, след като влезлият като резерва Маруан Фелайни се разписа. Еден Азар финтира бранител на съперника и центрира остро в наказателното поле, където халфът на Манчестър Юнайтед в типичния си стил се извиси над противниковата защита и с глава вкара за 2:2.

До края на редовното време и двата тима имаха шансове да стигнат до крайния успех, но късметът бе на страната на Белгия. Тимът на Роберто Мартинес нанесе решаващия си удар в добавеното време на мача, след като резервата Насер Шадли се разписа за крайното 3:2 в полза на „червените дяволи“. 

За място на полуфиналите те ще се изправят срещу големия фаворит на Мондиала – Бразилия, който по-рано днес се справи с Мексико след успех с 2:0. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.