Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бразилия победи Мексико с 2:0 и също достигна четвъртфиналите
2 Юли 2018
Герой за петкратните световни шампиони бе Неймар, който отбеляза първия гол в двубоя и подаде за втория
Отборът на Бразилия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, след като победи Мексико с 2:0 в мач от първия кръг на елиминациите. В Самара герой за петкратните световни шампиони бе Неймар, който отбеляза първия гол в двубоя и подаде за втория. 

Тимът на Мексико бе отпаднал на фазата на осминафиналите в последните шест Мондиала и изглеждаше решен да разбие прокобата днес, като възпитаниците на Хуан Карлос Осорио започнаха много силно и създадоха няколко възможности в първите 15 минути, които обаче не бяха реализирани. Бразилия отговори на предизвикателството и постепенно наложи доминация, а най-добрият шанс през първата част се откри пред Неймар, който нахлу отляво в наказателното поле и стреля точно, но Карлос Очоа парира удара му. До почивката южноамериканците бяха по-активни, но първото полувреме завърши при нулево равенство. 

През втората част възпитаниците на Тите тотално доминираха и материализираха превъзходството си в 51-та минута, когато Вилиан проби отлично отляво и пусна топката успоредно на голлинията, а Неймар я изпрати в опразнената врата. Това бе шести гол на Неймар на Световни първенства, с което той изравни постижението на Бебето, а попадението бе под номер 227 за Бразилия на Мондиали, като по този начин "Селесао" измести Германия от върха на вечната голмайсторска листа.

Мексиканците нямаха сили да отговорят на удара, като играчите на тима изглеждаха уморени от активната преса, която прилагаха през първата част. Най-близко до изравняването бе Карлос Вела, но далечният му изстрел бе отразен без притеснения от Алисон. В последните минути Мексико се откри повече в задни позиции и Бразилия се възползва от това, за да отбележи втори гол. В 89-та минута Неймар напредна отляво и стреля по земя, като Очоа изби удара му, но резервата Роберто Фирмино нямаше проблем да вкара на празна врата. В продължението на двубоя не паднаха повече голове и Бразилия спечели с 2:0, за да се класира за четвъртфиналите. В следващия си мач Бразилия ще срещне Белгия или Япония, като двубоят ще се играе на 6 юли от 21:00 часа българско време в Казан. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.