Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уругвай победи Португалия във втория осминафинал
30 Юни 2018
Единсон Кавани вкара и двата гола за победителите в двубоя
Двукратният световен шампион Уругвай надви Португалия с 2:1 и се класира за 1/4 финалите на Мондиала в Русия. Единсон Кавани вкара и двата гола за победителите в двубоя от 1/8 финалите, който се игра на стадион "Фищ" в Сочи пред близо 45 000 зрители. Кавани с глава даде преднина на южноамериканците още в седмата минута при първата атака на отбора му в двубоя, след комбинация с Луис Суарес. 

В 22-ата минута Уругвай можеше да удвои преднината си, но удар на Луис Суарес от пряк свободен удар бе париран с големи усилия от Руи Патрисио. След гола в началните минути до края на полувремето уругвайците успяваха да се справят с опазването на голямата звезда на европейския шампион Кристиано Роналдо. Те обаче не успяха да удържат защитника Пепе, който след ъглов удар бе оставен абсолютно непокрит и изравни резултата в 55-ата минута. Радостта на португалците продължи много кратко, след като Кавани с прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле отново даде аванс на своите (62`). Нападателят на Пари Сен Жермен най-накрая успя да отбележи два гола на един световен шампионат, след като през 2010 и 2014 г. се разписа само по един път. Кавани обаче се контузи малко след втория си гол в срещата и напусна терена в 70-ата минута. 

Опитите на Португалия да стигнат до изравнителен гол не дадоха резултати и европейските шампиони отпаднаха от Мондиала.

Двата отбора се срещнаха за първи път в мач от официален турнир. Уругвай ще играе в следващия етап с Франция на 6 юли в Нижни Новгород. 

Уругвайският треньор Оскар Табарес днес постави рекорд - стана най-възрастният наставник, водил отбор в плейофи на световен шампионат на възраст 71 години и 119 дни. Предният лидер в тази класация бе Чезаре Малдини, който на 70 години и 130 дни бе начело на Парагвай в двубой от 1/8 финалите на Мондиал 2002 срещу Германия (0:1). /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.