Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Страхотно шоу: Франция - Аржентина 4:3
30 Юни 2018
Франция е първия четвъртфиналист на Световното първенство по футбол в Русия
Отборът на Франция се превърна в първия четвъртфиналист на Световното първенство по футбол, след като победи Аржентина с 4:3 в изключително интересен и драматичен мач в Казан. „Петлите“ демонстрираха страхотен футбол и заслужено стигнаха до успех над двукратните световни шампиони, които в пореден мач от Мондиала показаха хаотична и недостатъчно добра игра. От самото начало възпитаниците на Дидие Дешан бяха много опасни на контраатака, а първият им голям шанс дойде след удар на Антоан Гризман от свободен удар в 9-та минута срещна напречната греда. Само две минути по-късно Килиан Мбапе пое една топка в собствената половина и премина няколко играчи на Аржентина, преди да бъде повален от Маркос Рохо в наказателното поле на „гаучосите“. Гризман спокойно реализира дузпата, а в следващите минути французите пропуснаха няколко добри шанса да увеличат преднината си.

Аржентина се върна в мача в 41-та минута, когато Анхел ди Мариа получи една топка на няколко метра извън наказателното поле и с топовен изстрел не остави шансове на Юго Лорис, за да изравни резултата. Само три минути след почивката тимът на Хорхе Сампаоли изненадващо излезе напред, след като удар на Лионел Меси се удари в Габриел Меркадо и попадна във вратата на Лорис.

Французите не се притесниха от неприятния развой на събитията и в 57-та минута изравниха с изключителен изстрел от воле на десния бранител Бенжамен Павар. Най-добрият играч на „петлите“ Килиан Мбапе реши всичко в мача с два бързи гола между 64-та и 68-та минута, като в първата ситуация бе най-съобразителен при едно меле в наказателното поле на Аржентина, а след това бе изведен добре на чиста позиция от Оливие Жиру и не сбърка, останал очи в очи с Франко Армани.

В оставащите минути играчите на Аржентина се опитаха да се върнат в двубоя, но трудно стигаха до чисти голови положения. „Гаучосите“ все пак върнаха един гол в 93-та минута, когато резервата Серхио Агуеро се разписа с глава след центриране на Меси. Устремът на южноамериканците бе спрян от невероятната глупост на Николас Отаменди, който изрита топката в Пол Погба при спряла игра, а малко след това дойде и последният съдийски сигнал. По този начин Франция се класира за четвъртфиналите на Световното първенство, където ще срещне Уругвай и Португалия. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.