Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бразилия и Швейцария се класираха в група Е
28 Юни 2018
Бразилците победиха Сърбия, а Швейцария направи равен с Коста Рика
Бразилия победи Сърбия с 2:0 на стадион “Спартак” в Москва и си осигури първото място в група Е на Мондиал 2018. Напред от тази група продължава и Швейцария след равенство 2:2 с аутсайдера Коста Рика. На треньора на Бразилия Тите му се наложи да прави принудителна смяна в самото начало на мача в столицата и в 10-ата минута Фелипе Луис влезе на мястото на контузилия се Марсело, който бе един от най-добрите играчи на своя отбор в предните две срещи.

В 25-ата минута бразилците създадоха първата си сериозна възможност в мача, но удар на Неймар бе париран от сръбския вратар Владимир Стойкович. Селесао нанесе първия си удар в двубоя в 36-ата минута - Филипе Коутиньо със страхотен пас изведе Паулиньо на добра позиция, а полузащитникът на Барселона прехвърли Стойкович и откри резултата.

Сърбия се нуждаеше от задължителна победа, за да премине групите на Мондиала и се опита да се надиграва с именития си съперник, но през първите 45 минути не успя да нанесе нито един удар в очертанията на бразилската врата и реално не създаде никаква работа на Алисон. В началните минути на втората част сърбите отново се опитаха да наложат натиск, а Бразилия изчакваше своите шансове на контраатака и при един от тях Неймар се озова на добра позиция, но Стойкович отби в корнер.

Малко след това Сърбия създаде първото си сериозно положение в мача и точно след час игра Александър Митрович можеше да изравни, но ударът му с глава бе париран с крак от Тиаго Силва. Бразилия ликува отново в 68-ата минута, когато след корнер именно Тиаго Силва се извиси над всички и с глава не даде никакви шансове на вратаря на балканския отбор. Голът на бранителя пречупи окончателно Сърбия, а Бразилия игра за зрителите до края.

В другия мач от групата, игран в Нижни Новгород пред 43 300 зрители, Швейцария и Коста Рика не излъчиха победител - 2:2. Блерим Джемайли даде преднина на “кръстоносците” в 37-ата минута, Кендал Уостън изравни в 56-ата, а Йосип Дърмич даде преднина на Швейцария с точен изстрел две минути преди края на редовното време. Костариканците обаче изравниха в допълнителните минути - Брайън Руис от дузпа стреля в гредата, топката се отклони от гърба на швейцарския вратар Ян Зомер и влезе в мрежата му.

На осминафиналите Бразилия ще спори с Мексико, а Швейцария с Швеция./БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.