Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белгия размаза Тунис
23 Юни 2018
“Червените дяволи” постигнаха втора поредна победа в група G, след като днес се наложиха с категоричното 5:2 над Тунис
Отборът на Белгия направи решаваща крачка към класиране за осминафиналите на Световното първенство по футбол. “Червените дяволи” постигнаха втора поредна победа в група G, след като днес се наложиха с категоричното 5:2 над Тунис на стадион “Спартак” в Москва. С по два гола за успеха се отличиха звездите на тима Еден Азар и Ромелу Лукаку, като нападателят на Манчестър Юнайтед вече има четири попадения на Мондиала, с което се изравни с Кристиано Роналдо на върха при голмайсторите в турнира. За Белгия веднъж се разписа и Миши Батшуай, а за Тунис реализираха Дилан Брон и Уахби Хазри.

Азар откри резултата още в 6-ата минута, реализирайки от дузпа, отсъдена за нарушение именно срещу него. Десет минути по-късно играчите на Роберто Мартинес удвоиха аванса си след гол на Лукаку. Нападателят бе изведен на чиста позиция от Дрис Мертенс и с много премерен изстрел с левия крак вкара за 2:0. Две минути по-късно тунизийците върнаха едно попадение чрез Дилан Брон, който засече с глава центриране от фаул. След няколко пропуска пред двете врати, белгийците убиха интригата с трети гол, който отново бе дело на Лукаку в добавеното време на първата част. Този път острието на Манчестър Юнайтед се разписа след страхотно подаване на Тома Мюние.

След почивката Белгия тотално контролираше събитията на терена и логично стигна до нови две попадения. Първо в 51-ата минута капитанът на тима Еден Азар вкара втория си гол в мача, а в добавеното време на срещата резервата Миши Батшуай реализира дебютния си гол на световни финали. Малко преди главният рефер да даде край на мача, африканският тим стигна до втори гол, дело на капитана Уахби Хазри за крайното 5:2 в полза на белгийците. С днешния успех Белгия е едноличен лидер в групата с 6 точки и единствено чудо може да ги извади от класиране за осминафиналите. Утре ще се изиграе и другият мач в тази група между Англия и Панама. В последния кръг от груповата фаза е дербито между Белгия и Англия, както и сблъсъкът Тунис – Панама. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.