Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бразилия победи Коста Рика в последната минута
23 Юни 2018
Бразилия бе много близо до нов разочароващ резултат на Световното първенство
Спряганият за фаворит за титлата на Мондиал 2018 тим на Бразилия бе много близо до нов разочароващ резултат на Световното първенство, но все пак успя да победи Коста Рика с 2:0 във втория си мач от група Е на шампионата. В първия си двубой петкратните световни шампиони направиха 1:1 с Швейцария, така че се нуждаеха от задължителна победа срещу Коста Рика в Санкт Петербург днес. Тимът от Централна Америка обаче се защитаваше много умело през всички 90 минути, докато играчите на Бразилия бяха безидейни през първата част и неефективни в завършващата фаза след почивката. С най-много пропуски се отличи звездата на Бразилия Неймар, а близо до гола бе и Габриел Жезус, но неговият изстрел с глава срещна напречната греда.

Един от ключовите моменти в двубоя дойде в 79-та минута, когато реферът Бьорн Кауперс отсъди дузпа за нарушение срещу Неймар, но след това прегледа видеоповторенията и правилно отмени първоначалното си решение, след като се видя, че звездата на ПСЖ едва бе докоснат от бранителя на Коста Рика. По всичко изгледаше, че Бразилия ще запише второ поредно равенство, но в 90-та минута Жезус свали една центрирана топка в наказателното поле и Коутиньо от близка позиция преодоля Кейлор Навас за 1:0. В оставащите минути тимът на Коста Рика се отвори и позволи на кариоките да организират още няколко атаки, една от които бе реализирана от Неймар след добро подаване на Дъглас Коста. По този начин лидерът на Бразилия се реваншира за слабата си игра в първите два мача, а след последния съдийски сигнал се разплака на терена. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.