Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нигерия победи Исландия с 2:0
23 Юни 2018
В първия си мач „супер орлите“ разочароваха напълно срещу Хърватия и загубиха с 0:2
Отборът на Нигерия записа първа победа на Мондиал 2018, след като надви Исландия с 2:0 в мач от група D на Световното първенство по футбол, игран във Волгоград. В първия си мач „супер орлите“ разочароваха напълно срещу Хърватия и загубиха с 0:2, докато исландците успяха да вземат точка от двубоя си с Аржентина и с успех днес щяха да се доближат до осминафиналите. Днешната среща започна с безлична игра и от двата тима, като „викингите“ имаха леко предимство и създадоха по-опасните положения през първата част, но не успяха да реализират нито едно.

Играчите на Нигерия се вдигнаха след почивката и в 49-та минута поведоха в резултата, след като Ахмед Муса овладя добре центриране отдясно на Виктор Моузес и с топовен изстрел преодоля Ханес Халдорсон. Тимът на Исландия се опита да потърси изравнителен гол, но започна да оставя много празни пространства в отбрана и в 75-та минута Муса се възползва от това и се откъсна от защитниците на съперника, след което преодоля и Халдорсон, за да покачи на 2:0. Възпитаниците на Хеймир Халгримсон можеха да се върнат в мача в 83-та минута, когато получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Ебуехи срещу Финбогасон. Звездата на исландците Гилфи Сигурдсон обаче не уцели вратата от бялата точка и резултатът се запази до последния съдийски сигнал.

По този начин Нигерия вече има три точки и излиза на второ място в групата зад лидера Хърватия, докато Исландия е на трета позиция с една точка, колкото има и Аржентина. Хърватите вече си осигуриха място във фазата на елиминациите, докато втория осминафиналист ще стане ясен след изиграването на последните мачове от групата във вторник от 21:00 часа българско време, когато Исландия среща Хърватия, а Нигерия се изправя срещу Аржентина. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.