Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Григор победи след мач продължил 4 часа и 19 минути
30 Май 2018
Българинът се класира по изключително драматичен начин за третия кръг на Ролан Гарос
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира по изключително драматичен начин за третия кръг на Ролан Гарос. В невероятен сблъсък, продължил повече от 4 часа, поставеният под номер 4 в схемата българин се наложи с 6-7(2), 6-4, 4-6, 6-4, 10-8 21-годишния американец Джаред Доналдсън. Двубоят започна лошо за българина, който допусна пробив още в откриващия гейм, а впоследствие Доналдсън затвърди преднината си. Все пак първата ни ракета успя да намери ритъма си и след серия от три поредни гейма поведе с 3-2. Последваха няколко възможности на Григор да дръпне в резултата с 4-2, но американецът удържа подаването си и изравни за 3-3.

До края на сета двамата си размениха по още един пробив. Първо Доналдсън проби за 5-4, като впоследствие имаше и сетбол на свой сервис, но Григор показа характер и успя да върне пробива за 5-5. В последвалия тайбрек обаче най-добрият ни тенисист допусна немалко грешки и в крайна сметка сдаде първия сет след 2-7 в полза на заемащият 57-мо място в ранглистата американец. Вторият сет също бе оспорван, но този път Димитров показа, че неслучайно е номер 5 в света. Българинът успя да реализира ключов пробив за 3-2 и до края не изпусна аванса си, изравнявайки резултата след 6-4 в своя полза.

Третата част започна много равностойно като двамата тенисисти печелиха сравнително лесно своите сервис геймове. За съжаление първата ни ракета допусна спад в играта си в най-неподходящия момент и буквално подари сета на своя съперник, след като загуби подаването си в десетия гейм за 4-6. Изправен пред угрозата от елиминация още във втори кръг, Григор демонстрира характер и борбеност, което му позволи да измъкне четвъртия сет с 6-4, като и този сет бе решен от един-единствен пробив.

В решаващия пети сет Димитров успя да стигне до пробив, повеждайки с 8-7. Младият американец обаче показа невероятен дух и въпреки проблемите с физическото си състояние успя да върне пробива и да изравни за 8-8. Независимо от пропуснатата възможност да затвори мача, Григор не загуби концентрация и отново проби своя съперник, а впоследствие след много солиден сервис гейм се поздрави с крайния успех. 

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу опитния Фернандо Вердаско. До момента двамата са си разменили по две победи, като за последно се срещнаха на Мастърса в Индиън Уелс, където испанецът се наложи с 2-1 сета.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.