Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трудна победа за Григор
26 Април 2018
Световният номер 5 бе далеч от най-доброто си равнище, докато опонентът му игра много агресивно, но в крайна сметка Григор показа характер и се наложи в тайбрека на решаващия сет
Григор Димтиров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като постигна изключително драматична победа над Малек Джазири със 7-5, 3-6, 7-6(8) в мач от третия кръг на надпреварата.

Световният номер 5 бе далеч от най-доброто си равнище, докато опонентът му игра много агресивно, но в крайна сметка Григор показа характер и се наложи в тайбрека на решаващия сет. В първия сет тунизиеца поведе с пробив, но Димитров го върна, след което взе подаването на съперника си в решаващия 12-ти гейм и поведе в резултата. Във втората част нивото на българина падна и той допусна два пробива, с което се влезе в трети сет. В него отново Джазири пръв дръпна с пробив, но Гришо го върна, като спаси един мачбол по пътя си към тайбрека, който бе изпълнен с обрати. 

Хасковлията първи стигна до два поредни мачбола при 6-4, но ги пропусна, след което тунизиецът стигна до втория си шанс да затвори мача, но също не успя да го стори. Последва нов пропуснат мачбол от Димитров, преди той все пак да затвори мача от четвъртия си опит и да се класира за четвъртфиналите. По този начин българският тенисист си върна на Джазири за загубата в Дубай по-рано тази година.

За място на полуфиналите Димитров ще спори Пабло Кареньо Буста или Адриан Манарино. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.