Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Славия се класира за финала на Купата на България
25 Април 2018
Скандалното съдийство опорочи мача
Отборът на Славия се класира за финала на Купата на България, след като победи Ботев Пловдив с 1:0 в реванша между двата тима и отстрани своя съперник с общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

На Националния стадион „Васил Левски“ след равностойно първо полувреме „белите“ натиснаха в търсене на нужния им гол и стигнаха до него в 66-та минута, когато Ивайло Димитров реализира дузпа, отсъдена за безсмислено нарушение на Пламен Димов срещу него. В оставащите минути „канарчетата“ потърсиха изравнителен гол, който щеше да ги класира за финала, като на два пъти пловдивчани бяха ощетени от съдиите. 

В 77-та минута резервата Стивън Петков бе изведен сам срещу Георги Петков, преодоля вратаря на домакините и прати топката във вратата, но голът бе отменен заради засада. Повторенията показаха, че засада няма и Петков е в чиста позиция. Най-спорният момент дойде в 83-та минута, когато централният защитник на Славия Стефан Велков извърши 100-процентово нарушение срещу Жоао Пауло, но главният рефер Станислав Ставров даде знак играта да продължи. В оставащите минути не се игра много футбол и в крайна сметка Славия спечели и се класира за финала на Купата, където ще срещне Левски или ЦСКА-София. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.