Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Федерер изненадващо отпадна в Маями
25 Март 2018
Маестрото отстъпи пред 175-ия в света Танаси Кокинакис след близо 2 часа на корта
Световният номер 1 и шампион в Маями от 2017 г. Роджър Федерер отпадна от надпреварата още след първия си мач.

Маестрото отстъпи пред 175-ия в света Танаси Кокинакис с 6:3, 3:6, 6:7(4) след близо 2 часа на корта. По този начин швейцарецът ще отстъпи и първото си място в ранглистата, като на върха ще се върне Рафаел Надал.

Миналогодишният шампион в Маями започна уверено и взе лесно първите си две подавания, а в четвъртия гейм успя да материализира пробив - 3:1. Това му бе достатъчно, за да поведе в резултата.

По подобен начин се разви втория сет, но с обратен знак за Маестрото. Кокинакис успя да реализира пробив за 3:1 и след това не изпусна предимството си, за да изравни резултата.

В решителния сет по-добрите възможности за пробив се откриха пред Федерер, който в шестия гейм пропусна два брейкбола. До края Кокинакис нямаше проблеми, но не стигна и до нещо по-сериозно от посрещане. Така се стигна до тайбрек, спечелен от австралиеца с гръцки корени.

Кокинакис се превърна в тенисистът с най-ниска позиция в ранглистата, който побеждава действащ номер 1 в света за последните 15 годни. Последният подобен случай беше отново в Маями, през сезон 2003, когато 178-ият в класацията Франсиско Клавет надви тогавашния номер 1 Лейтън Хюит.

В следващият кръг той ще играе срещу Фернандо Вердаско.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.