Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ювентус с пълен обрат в Лондон
8 Март 2018
Изключително интригуващ двубой „бианконерите“ победиха с 2:1 състава на Тотнъм и така с общ резултат от 4:3 се класираха за следващата фаза
Футболният първенец на Италия Ювентус се класира по впечатляващ начин за четвъртфиналите на Шампионската лига. В изключително интригуващ двубой, игран пред близо 85 000 зрители на легендарния „Уембли“ в Лондон, „бианконерите“ победиха с 2:1 състава на Тотнъм и така с общ резултат от 4:3 се класираха за следващата фаза. Сон Хюн-Мин откри резултата за домакините през първото полувреме, но след почивката тимът на Масимилиано Алегри осъществи пълен обрат след попадения на Гонсало Игуаин и Пауло Дибала.

След равностойни начални минути на срещата, постепенно лондончани поеха инициатиавата и определено доминираха през първата част. Логичното се случи в 39-ата минута, при която най-активният играч на „шпорите“ до момента Сон Хюн-Мин откри резултата. Кореецът получи подаване от Трипиър и с точен удар от няколко метра матира Буфон за 1:0. Това даде допълнително самочувствие на футболистите на Маурисио Почетино, които след равенството 2:2 в първия мач, вече се чувстваха много близо до класиране на четвъртфиналите.

Опитният отбор на Ювентус обаче изигра впечатляващо второ полувреме и стигна до пълен обрат и то в рамките на само три минути. Първо в 64-ата минута Гонсало Игуаин успя да възстанови равенството, реализирайки, след като майсторски се изскочи зад противниковата отбрана и от близко разстояние вкара за 1:1. Само три минути по-късно другата аржентинска звезда в състава на „бианконерите“ Пауло Дибала направи обрата пълен. „Десетката“ на италианския шампион бе изведен по перфектен начин от Игуаин и останал очи в очи с Лорис не сбърка за крайното 2:1 в полза на Юве.
 
До края на мача домакините хвърлиха всичко в опит да стигнат до изравнителен гол, но за тяхно съжаление това не се увенча с успех и „шпорите“ приключиха участието си в надпреварата. 

В другия мач игран снощи лидерът във Висшата лига Манчестър Сити допусна изненадваща загуба с 1:2 при домакинството си на швейцарския Базел. Въпреки поражението обаче тимът на Пеп Гуардиола продължава напред, след като в първия мач „гражданите“ се наложиха над своя съперник с категоричното 4:0. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.