Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стартираха Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг
9 Февруари 2018
Радослав Янков развя българския флаг на откриването
Радослав Янков развя българския флаг на откриването на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Въпреки че състезанията вече започнаха, 23-тите зимни олимпийски игри бяха официално открити днес с церемония пред 35 хиляди зрители на новопостроения стадион с форма на петоъгълник в южнокорейския град Пьонгчанг.

Надеждата ни за медал в сноуборда Радослав Янков бе знаменосец на българската делегация. Рекордните 92 страни бяха представени на откриването и ще участват на олимпиадата. Шест са държавите дебютантки на зимни игри - Еквадор, Еритрея, Косово, Малайзия, Нигерия и Сингапур.

В дните до 25 февруари рекордните 2952 атлети от 92 страни ще се борят за разпределението на 102 комплекта медали в 15 вида спорт.

Това ще бъде първата Зимна олимпиада, на която ще се проведат повече от 100 състезания.

Сред почетните гости на церемонията са вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс, президентите на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Еманюел Макрон, генерал-губернаторът на Канада Жули Пайет и държавният глава на КНДР Ким Йон Нам.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.