Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Григор победи, но не убеди
17 Януари 2018
Българският тенисист бе далеч от най-добрата си форма срещу 186-ия в света Макдоналд, но показа характер в решаващия пети сет, за да го вземе с 8-6
Световният номер 3 Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като победи американския квалификант Макензи Макдоналд с 4-6, 6-2, 6-4, 0-6, 8-6 в изключително оспорван и интересен двубой на "Род Лейвър Арина". Българският тенисист бе далеч от най-добрата си форма срещу 186-ия в света Макдоналд, но показа характер в решаващия пети сет, за да го вземе с 8-6 и да намери място в следващата фаза на надпреварата, където ще срещне руснака Андрей Рубльов. За 22-годишния американец това бе едва шести мач в световния тур в кариерата му, като преди началото на турнира той нямаше победа на сметката си.

Димитров започна колебливо и допусна пробив още в третия гейм, докато Макдоналд беше много солиден от основната линия, а агресивната му игра даваше резултат. Американецът не сбърка при своите подавания и затвори сета с 6-4. Втората част вървеше на сервис до 2-2, когато българинът успя да стигне до първи пробив в двубоя, след което взе още три поредни гейма и изравни резултата. В третия сет Гришо отново бе нестабилен и допусна пробив в седмия гейм за 3-4, но след това показа класа, за да измъкне два поредни гейма от 0-40 и в крайна сметка да вземе частта с 6-4 след още един пробив.

Световният номер 3 бе неузнаваем в четвъртия сет, като придвижването му по корта очевидно не бе на ниво, докато Макдоналд игра вдъхновено и не даде нито един гейм на съперника си, за да вкара мача в пети решаващ сет. Той бе много оспорван, като нивото на американеца не падна и той продължи да бъде агресивен и прецизен, но Григор също показа характер и бе стабилен на собствен сервис. Българинът дочака своя момент в 14-ия гейм, когато реализира първия си мачбол и затвори мача след 3 часа и 25 минути игра.

По този начин Димитров не допусна шокираща загуба още във втория кръг в Мелбърн, а в следващата фаза ще срещне руснака Андрей Рубльов, който по-рано днес победи Маркос Багдатис с 6-4, 6-7(5), 6-4, 6-2. Единственият мач между двамата до този момент бе във втория кръг на Ю Ес Оупън миналата година, когато Рубльов изненадващо стигна до победа със 7-5, 7-6(3), 6-3. Мачът им от трети кръг ще се играе в петък. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.