Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЦСКА-София елиминира Лудогорец за Купата на България
15 Декември 2017
Играчите на Стамен Белчев победиха с 2:1 шампиона Лудогорец след продължения
Отборът на ЦСКА-София се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България. В изключително интригуващ двубой, игран пред пълните трибуни на стадион „Българска армия“, играчите на Стамен Белчев победиха с 2:1 шампиона Лудогорец след продължения. Така „червените“ станаха третият тим, които си осигури място сред най-добрите четири в турнира. Николай Бодуров откри за домакините още в 9-ата минута след страхотен шут от далечна дистанция. Капитанът на „червените“ отне топката от противников играч в центъра на терена, напредна в половината на разградчани и с топовен шут от близо 30 метра разстреля Хорхе Броун.

В 24-ата минута „армейците“ можеха да удвоят аванса си, след като Раул Лое стреля опасно с глава, но този път Броун се намеси и спаси. Две минути по-късно добра възможност се откри и пред Кирил Десподов, който обаче не намери целта останал очи в очи със стража на гостите. В 33-ата минута домакините бяха наказани за пропуските си, след като Лудогорец изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Александър Дюлгеров срещу Марселиньо. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се зае Козмин Моци, който не трепна и направи 1:1. Така завърши и първата част.

След почивката разградчани поеха инициативата и няколко пъти бяха близо да поведат. Най-добрата възможност пред тях се откри в 59-ата минута, при която стражът на ЦСКА-София Черниаускас излезе неразчетено напред и бе прехвърлен от Джоди Лукоки. За радост на „червените“ топката се удари в напречната греда. Гостите продължиха да са по-активният тим на терена и в 72-ата минута стигнаха до попадение на Лукоки, което обаче бе отменено поради засада.

В крайна сметка редовното време завърши наравно и победителят трябваше да бъде излъчен след продължения. В тях „армейците“ показаха повече свежест и заслужено стигнаха до успеха. В герой за тях се превърна Кирил Десподов, който реализира победното попадение в 96-ата минута след страхотна асистенция на Фернандо Каранга. Лудогорец пък завърши мача с 10 души, след като в 109-ата минута Натанаел бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Десподов. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.