Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Славия е втория полуфиналист в турнира за Купата на България
14 Декември 2017
„Белите“ се наложиха с 3:1 над Етър във Велико Търново
Славия стана вторият отбор, който си осигури място на полуфиналите в турнира за Купата на България. След като вчера актуалният носител на трофея Ботев разби с 5:0 Литекс, днес „белите“ се наложиха с 3:1 над Етър във Велико Търново.

Домакините успяха да открият резултата след само 26 секунди игра. Точен за „виолетовите“ бе халфът Румен Руменов, който получи подаване отляво от Димо Атанасов и оставен на чиста позиция прониза Стергиакис за 1:0. Десет минути по-късно столичани възстановиха равенството от изключително спорна дузпа. Главният рефер на срещата Петър Костадинов отсъди 11-метров наказателен удар в полза на Славия, след като прецени, че Яни Пехливанов е играл умишлено с ръка в наказателното поле, въпреки че повторенията така и не убедиха в правотата не съдийското решение. При последвалото изпълнение на дузпата Иван Минчев не сбърка за 1:1.

След почивката двата тима продължиха надлъгването помежду си, като в крайна сметка Славия стигна до победата с две късни попадения. Първо в 78-ата минута играчите на Златомир Загорчич получиха право да изпълнят втора дузпа за нарушение на вратаря на Етър Христо Иванов срещу Ивайло Димитров. Потърпевшият застана зад топката и с точен удар изведе своя тим напред. Малко преди последния съдийски сигнал Димитров оформи крайното 3:1 за Славия с втория си гол в мача. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.