Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На полуфиналите в Лондон Григор ще играе срещу Джак Сок
17 Ноември 2017
Сок се наложи с 6-4, 1-6, 6-4 над германеца Александър Зверев и така се класира за полуфиналите
Американецът Джак Сок е следващият съперник на първата ни ракета Григор Димитров във Финалите на световния тур в Лондон. Това стана ясно, след като в сблъсък от група „Борис Бекер“ Сок се наложи с 6-4, 1-6, 6-4 над германеца Александър Зверев и така се класира за полуфиналите в престижната надпревара. Срещата в зала „О2“ започна изключително равностойно, но американецът бе този, който първи стигна до пробив. Разнообразието в играта и стабилността на Сок бяха ключовите компоненти, които му осигуриха брейк в седмия гейм на сета. В ответния гейм обаче шампионът от Мастърса в Париж показа невероятна психика, за да навакса изоставане от 0-40 и в крайна сметка да затвърди пробива за 5-3. Това донесе още по-голяма увереност на 9-ия в световната ранглиста американец, който след 41 минути игра безпроблемно затвори първата част с 6-4.

В началото на втория сет картината на корта тотално се промени, след като 20-годишния германец набързо проби, за да натрупа преднина от 3-0. Зверев постепенно започна да използва максимално добре бекхенда си по правата и началния си удар, с което тотално обезкуражи своя опонент. Смятаният за новата суперзвезда в тениса постигна втори пробив, за да вкара мача в трети решаващ сет. В него третата ракета в света постигна ранен пробив, но Сок показа характер и с помощта на няколко грешки от страна на своя опонент стигна до моментален рибрейк. Впоследствие роденият в Небраска американец реализира нов пробив, който след успешното му затвърдяване донесе на Сок солидната преднина от 4-1 гейма. В седмия гейм обаче ситуацията на корта отново се промени, след като американският тенисист допусна спад в играта си, от който Зверев се възползва максимално и проби, за да се върне в борбата. Разковничето в сблъсъка дойде в 11-ия гейм, в който в последния удобен момент Сок отново взе подаването на своя съперник, за да сложи точка на спора след близо два часа игра.

Така в събота Джак Сок ще се изправи срещу Григор Димитров в спор за място на финала в Лондон. Сок и Гришо до момента са играли общо четири пъти, като българинът има една победа и три загуби. За последно двамата премериха сили на тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс, където Сок се наложи с 2-1 сета в изключително оспорвана битка. Двубоят между двамата в събота ще започне не преди 22:00 ч.б.в. Преди това тази вечер Гришо ще изиграе мач срещу Пабло Кареньо Буста, който също е важен за българина за прогреса му в ранглистата. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.