Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гришо размаза Гофен и е на полуфинал в Лондон
15 Ноември 2017
Българинът победи белгиеца с 6-0, 6-2 във втория си мач от груповата фаза на надпреварата
Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на световния тур в Лондон, след като разби белгиеца Давид Гофен с 6-0, 6-2 във втория си мач от груповата фаза на надпреварата.

В първата си среща Гришо победи Доминик Тийм в три сета, докато Гофен спечели маратонска битка с Рафаел Надал и очевидно не бе успял да се възстанови напълно физически за днешния двубой. Димитров от своя страна игра напълно безгрешно от самото начало и започна да трупа гейм след гейм на сметката си, без да дава никакви шансове на съперника си. В началото на втората част картината не се промени и българският тенисист бързо проби и натрупа преднина от 3-0. Гофен вложи много усилия, за да запише първия си гейм в двубоя, след което стигна дори до точка за връщане на пробива, но не успя да я реализира. Григор продължи с изключително агресивната си игра, като често атакуваше мрежата и реализираше много уинъри. В крайна сметка хасковлията реализира третия си мачбол при 5-2 и затвори мача след час и 13 минути игра, за да запише 4-та си победа от 5 мача срещу Гофен.

По този начин Димитров си осигури класиране за полуфиналите при дебюта си в престижната надпревара. В последния си мач в група "Пийт Сампрас" Гришо ще се изправи срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, който замести оттеглилия се Рафаел Надал. Другата група вече бе спечелена от Роджър Федерер, така че ако Димитров успее да завърши на първо място в групата си, на полуфиналите той ще срещне Александър Зверев или Джак Сок. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Фен
15 Nov, 2017 | 21:02

Давай Гришо ти си лъв!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.