Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец победи Левски
30 Октомври 2017
По този начин „орлите“ записаха седмата си поредна победа в първенството, докато от своя страна във втори пореден мач „сините“ не могат да стигнат до трите точки
снимка ludogorets.com
снимка ludogorets.com
Шампионът Лудогорец постигна изключително важна победа с 2:0 при домакинството си на Левски в дербито на 14-ия кръг в Първа лига. По този начин „орлите“ записаха седмата си поредна победа в първенството, докато от своя страна във втори пореден мач „сините“ не могат да стигнат до трите точки.

Върджил Мисиджан даде преднина на разградчани в 11-ата минута, завършвайки отлична контраатака на своя тим. Холандското крило на домакините получи отличен извеждаш пас от Марселиньо и с премерен шут изпрати топката в долния ляв ъгъл на Божидар Митрев. Девет минути по-късно Левски можеше да изравни, след като Габриел Обертан напредна опасно по десния фланг и подаде към Серджиу Буш, който бе оставен непокрит на метър от вратата. Румънският нападател обаче стреля неточно и топката премина покрай целта.

В 31-ата минута шампионите реализираха втори гол чрез Игор Пластун, но впоследствие попадението бе отменено заради положение на засадата. Вследствие на протестите от страна на домакините, техният наставник Димитър Димитров-Херо бе изгонен от пейката и бе принуден да изгледа срещата от трибуните.

След подновяването на играта през втората част Лудогорец все пак стигна до нов гол. В 59-ата минута Джоди Лукоки проби отдясно, след което асистира на Вандерсон, който от чиста позиция вкара за крайното 2:0 в полза на разградчани.

След успеха шампионите продължават да са едноличен лидер в класирането вече с актив от 36 точки, на 5 от втория ЦСКА-София и на цели 11 от третия Левски. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.