Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев победи Пирин и е само на точка от Левски
28 Октомври 2017
В другия мача от петък Черно море се наложи с 2:1 като гост над Витоша Бистрица
Ботев Пловдив не даде шанс на Пирин и го победи на собствения му терен с 2:1. "Жълто-черните" рано се озоваха в ролята на догонващи, но със силна отборна игра възпитаниците на Николай Киров успяха да направят пореден обрат и да се поздравят с победата, с което да зарадват отново хилядите си привърженици в Пловдив. 

Футболистите на Ботев започнаха по-напористо срещата, но получиха ранен гол от статично положение. Халфът на домакините Аймен Суда центрира от далечен фаул в половината на пловдивчани, а бившето "канарче" Станислав Костов засече топката в мрежата още в 8-та минута. 

Веднага след попадението "Ботев" се настани в половината на "зелените" и започна да методично да търси път през гъстата отбрана в зелено. Важният изравнителен гол падна в 38-та минута след заучено положение. Дуде пусна изненадващ нисък пас покрай стената към измъкналият се хитро на свободна позиция Тодор Неделев, който пусна в действие левачката и с диагонален шут в долния ляв ъгъл сложи началото на обрата.

Второто полувреме вървеше по идентичен начин с първата част - продължителни атаки в жълто-черно в опит да превземат добре пакетираната защита на домакините. Козът, с който Николай Киров разплете усложняващата се ситуация отново се оказа Стивън Петков. 22-годишният нападател застана на върха на атаката в 70-ата минута на мястото на Фернандо Виана и само пет по-късно забоде с топката в мрежата с глава след центриране на Данчо Минев. Попадението на тарана затвърди убийствената му ефективност от пристигането в Ботев до момента. Голът на Стивън е негов пети за само 199 минути игра, натрупани в 9 мача, като във всички от тях той се е появявал на терена от скамейката.

"Пирин" се активизира едва в последните минути на срещата, когато възпитаниците на Милен Радуканов опитаха да стигнат до равенството, но пловдивчани се справиха със стихийния натиск и не изпуснаха извоюваната с доста труд победа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.


В другия мача игран днес отборът на Черно море се наложи с 2:1 като гост над Витоша Бистрица в мач от 14-ия кръг на Първа професионална лига. И двете попадения за варненци бяха дело на Мариян Огнянов, а за новака в първенството се разписа Даниел Пеев.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.