Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец дръпна с 5 точки на върха
24 Октомври 2017
Футболистите от Разград победиха Етър като домакин с 4:0
Лудогорец постигна изключително ценна победа с 4:0 като домакин на Етър в последния мач от 13-ия кръг на Първа лига. По този начин шампионите от Разград увеличиха преднината си на върха в класирането и вече са с 5 пункта пред втория ЦСКА и с цели 8 точки пред третия Левски. Първото полувреме на "Лудогорец Арена" бе много равностойно, след като Етър показа много солидна игра в защита. В 7-та минута възпитаниците на Станислав Генчев организираха добра атака, която завърши с удар на Димо Атанасов, който обаче за съжаление на гостите премина встрани от вратата на Броун. Впоследствие разградчани се опитаха да натиснат своя съперник, който обаче продължи да демонстрира организирана игра в отбрана.

В крайна сметка футболистите на Димитър Димитров-Херо съумяха да пречупят "болярите" и да отбележат след статично положение. В 24-та минута Джоди Лукоки центрира перфектно в наказателното поле, където топката попадна в непокрития Клаудиу Кешеру. Румънецът бе изпуснат от Яни Пехливанов и с прецизен удар с глава реализира за 1:0. Това бе и петото попадение за Кешеру от началото на шампионата. В 37-та минута изключително опасна атака на гостите бе спряна заради несъществуваща засада на Иван Стоянов.

След подновяването на играта първото по-опасно положение бе за „виолетовите“, след като Стоянов отправи хубав удар от далечна дистанция, който обаче не затрудни Хорхе Броун. В последвалата атака Лудогорец отговори подобаващо, след като Вандерсон стреля към вратата на Христо Иванов, но Веселин Минев със самоотвержен шпагат изби в корнер. Зад топката застана Вандерсон, който с перфектно центриране постави топката на главата на Кешеру. Румънецът отново се възползва от грешка в отбраната на гостите и за втори път изпрати коженото кълбо във вратата на Етър. В 65-та минута в игра влезе Върджил Мисиджан, който дълго време не бе взимал участие в мачове на шампионите от Разград. Точно 60 секунди бяха нужни на холандеца, за да реализира красиво попадение с десния крак за 3:0.

В 82-та минута Етър бе близо до това да върне едно от попаденията в срещата, но Броун показа завиден рефлекс и успя да избие опасен удар на Бадара, който се озова сам срещу него. В 84-та минута Кешеру отбеляза своя първи хеттрик за сезона, с което и оформи крайното 4:0 в полза на своя отбор. По този начин тимът на Димитър Димитров-Херо записа десетата си победа в първенството и поведе с 5 точки пред втория ЦСКА и с 8 пункта пред третия Левски. Етър остава на 12-та позиция с актив от 12 точки. /БГНЕС 


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.