Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Етър изненада ЦСКА, Ботев бие като гост
1 Октомври 2017
Отборът на Етър сложи край на серията от осем поредни победи на ЦСКА-София, след като стигна до равенство 2:2 при домакинството си на "червените"
Отборът на Етър сложи край на серията от осем поредни победи на ЦСКА-София, след като стигна до равенство 2:2 при домакинството си на "червените" в мач от 11-ия кръг на шампионата. На стадиона във Велико Търново "армейците" изглеждаха близо до 9-ия си пореден успех, но три минути преди края на редовното време Рубен Пинто си отбеляза автогол след центриране от корнер и оформи крайното 2:2. Голмайсторът на гостите Фернандо Каранга откри резултата в 30-та минута след изстрел с глава, но само две минути по-късно Самб Бадара изравни. В 62-та минута Каранга отново изведе ЦСКА-София напред, разписвайки се за втори път с глава, но ключовият момент дойде малко преди края, когато Пинто си заби автогол. По този начин тимът на Стамен Белчев вече има актив от 26 точки и утре може да бъде изместен от върха от Лудогорец, ако шампионите вземат домакинството си на Берое. Отборът на Етър от своя страна записа 6-то равенство от началото на сезона и заема 8-мо място с 12 точки, съобщава БГНЕС.

Ботев Пловдив изкова много важен успех като гост на Витоша Бистрица в мач от 11-ия кръг на Първа лига. "Жълто-черните" предложиха на любителите на футбола поредния си зрелищен спектакъл и се наложиха над своя съперник с 4:2 в двубой с много футболни достойнства. Носителите на Купата на България поведоха след по-малко от 90 секунди игра, но се наложи да коват победата с два късни гола в продължението на мача на влезлите като резерви Стивън Петков и Лазар Марин. Преди това Фернандо Виана на два пъти даваше аванс на пловдивчани, но домакините успяваха да се връщат в мача. Мачът на хлъзгавия терен в Бистрица започна вихрено. Фернандо Виана откри головото шоу във 2-ата минута, след като завърши с глава красива комбинация на "канарчетата", а Даниел Пеев върна бързо равенството от дузпа в 6-ата минута. Витоша предложи добре подредена отбрана и висока доза агресия, които атаките в жълто-черно пробиха само веднъж преди почивката. В 33-ата минута Густаво Афонсо се измъкна в наказателното поле, но вратарят успя да отрази удара му. Пет минути по-рано домакините също имаха своя шанс в ата минута, но Михаил Петров стреля встрани от вратата от чиста позиция. Така първата част завърши при равенство 1:1. Второто полувреме започна по подобие на първото. Фернандо Виана изведе Ботев за втори път напред в резултата с майсторски удар в долния ляв ъгъл за 1:2 в 52-ата минута. В 66-ата Витоша изравни отново след грешка в защитата на "канарчетата" и точен изстрел на Петко Цанков - 2:2. Четвърт час преди края на терена се появи Стивън Петков, който минута след влизането си в игра получи прекрасен пас от Дуде Ндонгала на чиста позиция в наказателното поле, но стреля неточно с левия крак. Витоша пропусна своя шанс в 80-ата, когато след изпълнение на корнер играч на домакините игра с глава, но Йордан Минев се намеси решително и изчисти от голлинията. В 89-ата минута вратарят на опашкарите в класирането направи блестящо спасяване след удар с глава отблизо на Лъчезар Балтанов.  Въпреки този малшанс в края на редовното време възпитаниците на Николай Киров демонстрираха характер и воля за победа и усилията им бяха възнаградени в третата минута на продължението, когато след нова асистенция на Ндонгала Стивън Петков с удар от въздуха хвърли в екстаз сектора за гости в Бистрица. След гола наставникът на Ботев пусна в игра като тактическа смяна Лазар Марин, който секунди след влизането си се озова на голова позиция и не сгреши за крайното 2:4.

В последния съботен мач Дунав и Пирин не си отбелязаха гол - 0:0.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.