Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Реал Мадрид най-накрая успя да победи Борусия в Дортмунд
27 Септември 2017
Кристиано Роналдо се разписа на два пъти в своя мач номер 400 с екипа на „белите“, а един добави Гарет Бейл
Отборът на Реал Мадрид постигна първата си победа като гост на Борусия в Дортмунд, след като се наложи с 3:1 над „жълто-черните“ в мач от група H на Шампионска лига. Звездата на испанския гранд Кристиано Роналдо се разписа на два пъти в своя мач номер 400 с екипа на „белите“, а един добави Гарет Бейл. За Борусия почетното попадение бе дело на Пиер-Емерик Обамеянг. Домакините започнаха по-агресивно срещата пред пълните трибуни на „Сигнал Идуна Парк“, като още в началото на мача Джереми Толян бе много близо до това да открие резултата. Последва сериозна преса от страна на Реал. В 10-та минута Каземиро пропусна отлична възможност да отбележи отблизо, но брилянтната намеса на Роман Бюрки запази вратата на „жълто-черните“ суха. Минута по-късно Кралския клуб направи втори пропуск, след като Кристияно Роналдо центрира опасно към непокрития Гарет Бейл, но топката бе избита от защитник на Борусия. В 14-та минута футболиститете на Петер Бос сътвориха чудесна контраатака, при която Ярмоленко центрира отдясно на вратата, а Филип съумя от малък ъгъл да отправи опасен удар към Навас. Защитникът на „белите“ Серхио Рамос изчисти топката от голлинията, като останаха съмнения за игра с ръка на испанеца. От домакините изявиха претенции за отсъждането на 11-метров наказателен удар, но съдията на срещата Бьорн Кaйперс остана безмълвен. Четири минути по-късно играчите на Зинедин Зидан откриха резултата чрез Гарет Бейл. Нападателят на Реал получи топката отляво на наказателното поле след брилятно центриране от страна на Карвахал, след което с мощен удар с левия крак я изпрати неспасяемо в мрежата на Бюрки. След попадението Кралския клуб намали оборотите в своята игра, а от своя страна футболистите на Борусия заиграха по-мощно в атака, но така и не успяха да стигнат до изравнителното попадение.

Още в първата минута на второто полувреме Борусия бе близо до това да изравни резултата. Марио Гьотце центрира към Ярмоленко, който подаде към непокрития Обамеянг, но Рафаел Варан бе на правилното място и съумя да избие. В 50-та минута Реал стигна до втори гол, след като Бейл намери Роналдо, който прецизно по земя прати за втори път топката във вратата на домакините. Четири минути по-късно Обамеянг върна интригата в срещата, след като получи перфектен пас от Гонсало Кастро и хладнокръвно наниза кълбото в мрежата на Кейлор Навас. В 67-та минута Дортмунд бе много близо до изравняването на резултата. Обамеянг пропусна да отбележи за втори път в мача, след като не успя да отблизо да насочи топката след перфектен пас от страна на Гьотце. В 75-та минута Роман Бюрки за пореден път показа завидните си качества на вратар, след като неутрализира опасен далечен изстрел на Иско. В 79-та минута Роналдо оформи крайното 3:1 в полза на европейския шампион. Португалецът получи перфектен пас от страна на Модрич и с топовен изстрел реализира второто си попадение в мача.

В другия мач от група H Тотнъм победи с 3:0 като гост АПОЕЛ Никозия. И трите попадения за „шпорите“ бяха дело на Хари Кейн./БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.