Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Манчестър Сити унизи Ливърпул
10 Септември 2017
„Гражданите“ вкараха 5 безоветни гола
Манчестър Сити разгроми с 5:0 като домакин състава на Ливърпул в голямото дерби на 4-ия кръг във Висшата лига. По два гола за „гражданите“ реализираха Габриел Жезус и Лерой Сане, а веднъж се разписа и Серхио Агуеро. Така тимът на Пеп Гуардиола записа втора поредна победа в шампионата и общо трета от началото на кампанията. От своя страна мърсисайдци инкасираха първата си загуба, като сериозна роля за това изигра и червеният картон на Садио Мане, получен в 37-ата минута за опасна игра срещу вратаря на домакините Едерсон.

Иначе Агуеро откри на „Етихад“, разписвайки се в 24-ата минута след страхотно подаване на Кевин де Бройне. В 37-ата минута дойде и ключовият момент в мача, при който при единоборство за спорна топка, крилото на „червените“ Садио Мане вдигна високо крака си и удари в главата Едерсон. Главният арбитър на срещата Джон Мос показа директен червен картон на Мане, оставяйки Ливърпул с човек по-малко. За съжаление, вследствие на удара стражът на Сити бе изнесен на носилка, като все още не е ясно колко сериозно е състоянието му. До края на полувремето играчите на Пеп Гуардиола се възползваха от численото си превъзходство, реализирайки второ попадение във вратата на Миньоле. Де Бройне центрира отдясно в наказателното поле и Габриел Жесус с глава направи 2:0 в полза на Сити.

След почивката тимът от Манчестър не изпусна инициативата и логично в 53-ата минута „гражданите“ стигнаха до трети гол. Негов автор отново бе Жезус, който се разписа на празна врата след подаване на Агуеро. До края на мача домакините стигнаха до нови две попадения, които бяха дело на резервата Лерой Сане съответно в 77-ата и 90-ата минути. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.