Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-накрая победихме шведите
1 Септември 2017
Българският национален отбор по футбол постигна изключително ценна победа в световните квалификации с 3:2 над състава на Швеция
Българският национален отбор по футбол постигна изключително ценна победа в световните квалификации за класиране на Мондиала в Русия догодина. В изключително емоционален двубой на Националния стадион “Васил Левски” играчите на Петър Хубчев се наложиха с 3:2 над състава на Швеция. По този начин българите записаха първа победа над този съперник от 1967 година и освен това запазиха реални шансове в битката за едно от първите две места в група А.

Двубоят започна отлично за българите, които откриха резултата още в 12-ата минута. Георги Миланов центрира остро в наказателното поле, където Станислав Манолев се извиси над отбраната на шведите и с глава прати топката в мрежата на Олсен. Само четири минути по-късно гостите получиха възможност да възстановят равенството, след като главният арбитър Паоло Талявенто отсъди дузпа за нарушение на Георги Костадинов срещу Андреас Гранквист. Зад топката застана Емил Форсберг, чийто удар обаче бе майсторски париран от Пламен Илиев. Въпреки добрата игра на “лъвовете” в 29-ата минута резултатът пак бе изравнен, след като Микаел Лустинг вкара с глава, засичайки центриране на Лудвиг Аугустинсон. Попадението обаче не смути българите, които много бързо отново си върнаха водачеството. В 33-ата минута Ивелин Попов центрира от пряк свободен удар и Георги Костадинов с глава направи 2:1. За съжаление играчите на Петър Хубчев не успяха да задържат аванса си до края на полувремето и четири минути преди неговия край шведите отново изравниха – отново след гол с глава, този път дело на Маркус Берг.

След почивката двата тима продължиха здравата битка помежду си. Играчите на “Тре Конур” бяха по-активни в началните минути като създадоха няколко положения пред врата на Пламен Илиев. Стражът на румънския Астра обаче бе безпогрешен и с изявите си вдъхна допълнителна увереност в своите съотборници, които дочакаха своя момент в 78-ата минута. При отлична контра на българите Ивелин Попов пусна подаване към Ивайло Чочев, който с много техничен удар от границата на наказателното поле матира за трети път Олсен.

С днешния успех България запази реални шансове за класиране на Мондиала в Русия. Играчите на Петър Хубчев заемат третата позиция в класирането с актив от 12 точки. Шведите остават на второ място с 13, докато лидер вече е съставът на Франция с 16, след като “петлите” надвиха с 4:0 Холандия. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.