Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец направи геройски мач, но отпадна
3 Август 2017
Лудогорец поведе с 3:0, но инкасира гол, който се оказа решаващ в спора
Лудогорец победи Апоел Беер Шева с 3:1 в Разград, но напусна Шампионската лига, предаде репортер на БГНЕС. Израелците отиват в плейофната фаза след равенство 3:3 в двете срещи благодарение на гола си на чужд терен. Лудогорец поведе с 3:0, но инкасира гол, който се оказа решаващ в спора с Апоел. Двубоят започна по мечтан начин за разградчани, които поведоха в деветата минута. Чудесна контраатака тръгна от Марселиньо и след негово центриране бе завършена от Вандерсон, който с глава прониза противниковата мрежа. В 24-ата минута след атака отляво Вандерсон имаше възможност да удвои преднината на Лудогорец, но бранител на гостите парира удара му. Четири минути по-късно отново бразилският атакуващ халф бе близо до гола, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда.

В 33-ата минута обаче Вандерсон вдигна на крака трибуните в Разград за втори път – след като получи перфектен пас от капитана Светослав Дяков, южноамериканецът хладнокръвно финтира излезлия напред вратар на Апоел и с изстрел извън наказателното поле намери опразнената врата. Лудогорец можеше да направи резултата класически в 40-ата минута, но Козмин Моци не уцели добре топката и тя мина доста встрани от вратата на израелския тим. Полувремето завърши 2:0 за българския шампион и общият резултат бе изравнен – 2:2. Добрата игра на Лудогорец продължи и десет минути след подновяването на двубоя Марселиньо с левия крак се разписа за 3:0. Публиката започна да скандира „още, още“, но за съжаление гостите стигнаха до гол след час игра с огромна доза късмет – при първата си по-сериозна атака в мача Мохамад Гадир стреля към вратата на българския отбор, топката рикошира в крака на Козмин Моци и прехвърли вратаря Хорхе Броун. Лудогорец отново се оказва догонващ и треньорът Георги Дерменджиев реагира, като пусна Върджил Мисиджан на мястото на Абел Анисе. Две минути по-късно обаче гостите пропуснаха да решат спора в своя полза, след като централният нападател на израелците Гадир от 6-7 метра стреля над гредата. В 80-ата минута гол на Вандерсон с глава бе отменен заради засада, а телевизионните повторения показаха, че съдиите не са допуснали грешка в ситуацията. Лудогорец рискува и заигра много офанзивно, но за малко не бе наказан фатално в 86-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в полза на Апоел. Зад топката застана Джон Огу, който я прати над напречната греда и надеждите на Лудогорец останаха живи, особено след като 120 секунди по-късно Охана от гостуващия тим получи втори жълт и съответно червен картон. В даденото от съдията петминутно продължение разградчани не успяха да стигнат до гол, който щеше да бъде победен за тях. Секунди преди последния съдийски сигнал Нуакаеме от отбора на Апоел уцели страничната лява греда на Лудогорец, а веднага след това Марселиньо удари съперник без топка и получи директен червен картон. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.