Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Григор Димитров пак загуби от Роджър Федерер
11 Юли 2017
Българинът за пореден път отстъпи на големия швейцарец и така отпадна от „Уимбълдън" след осминафиналите на турнира
Роджър Федерер отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров. Българинът за пореден път отстъпи на големия швейцарец и така отпадна от „Уимбълдън" след осминафиналите на турнира от Големия шлем.

Първата ни ракета отстъпи в три сета 4:6, 2:6, 4:6.

Мачът започна равностойни и вървеше гейм за гейм до 4:4. Тогава в решителния момент Федерер спечели подаването на Димитров и веднага след това взе сета с 6:4.

Във втората част швейцарецът направи впечатляваща серия и спечели 5 поредни гейма и от 1:2 спечели с 6:2.

Той проби рано и 3-тия сет, като поведе с 3:2. Тук Димитров обача успя да върне пробива и да изравни за 4:4, но веднага след това отново се пропука, Федерер проби, след което взе сервис-гейма си и затвори сета и мача с 6:4.

Така Роджър Федерер остава единствения непобеден от водещите тенисисти от Григор Димитров. От шест мача помежду им балансът и 6:0 победи за швейцареца.

Утешителната награда за Григор е, че си тръгва със 147 хиляди паунда от наградния фонд, възлизащ на 14,8 милиона паунда и със 180 точки за ранглистата, които се очаква да го върнат в топ 10 на световния тенис през следващата седмица.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.