Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев и Левски напред в Лига Европа, Дунав отпадна
7 Юли 2017
Ботев отново победи, "сините" устискаха за нулево равенство
Левски сложи край на черната серия от седем поредни години, без да отстрани съперник в Европа. "Сините" устискаха нулево равенство в гостуването на черногорския Сутиеска и с общ резултат 3:1 намериха място във втория квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се изправят срещу хърватския гранд Хайдук Сплит.

"Сините" имаха комфортна преднина от първия мач на „Герена" и се отбраняваха умело на стадиона в Никшич, като почти не позволиха на съперника да създаде опасности пред Божидар Митрев.

За последно българският тим отстрани шведския АИК Стокхолм през август 2010 г. и влезе в групите на втория по сила турнир в Европа. От тогава обаче столичани така и не можеха да елиминират противопоставилите им се опоненти, но на тази прокоба беше сложен край с мача в Никшич, припомня Gong.bg.

Ботев Пловдив преодоля с втора победа албанския Партизани и се класира за втория предварителен кръг в Лига Европа. "Канарчетата" надвиха албанците с 1:0 на „Лазур" с гол на Фелипе Бризола и с общ резултат 4:1 чакат израелския Бейтар на 13 и 20 юли, най-напред в Бургас.

Дунав Русе приключи невзрачно второто си участие в европейските клубни турнири. Казахстанският Иртиш Павлодар се оказа непреодолимо препятствие за русенци, които паднаха с 0:2 в реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа. Също като мача преди седмица момчетата на Димитър Димитров-Херо вкараха доста комфортно рано в мача, което предопредели крайната развръзка.

При предишното си участие в Европа - през далечната вече 1975 г. - Дунав успя да запише отпадане, но със знаменита победа над Рома у дома. Сега в двата мача те не успяха да отбележат гол и отстъпих с общ резултат 0:3.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.