Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Германия взе и Купата на Конфедерациите
3 Юли 2017
На финала Бундестима се наложи с минималното 1:0 над шампиона на Южна Америка Чили
Световният шампион Германия спечели за първи път в своята история турнира за Купата на Конфедерациите. Във финала на надпреварата, игран на “Санкт Петербург Стейдиъм”, играчите на Бундестима се наложиха с минималното 1:0 над шампиона на Южна Америка Чили. Единственото попадение в срещата падна в 20-ата минута, а негов автор бе нападателят на Борусия Мьонхенгладбах Ларс Щиндъл. Иначе днешният двубой бе исторически и за двата тима, които никога преди не бяха достигали до финала в турнира. Южноамериканците стартираха изключително агресивно срещата в опит да притиснат своя съперник. Противно на логиката обаче в 20-ата минута Германия откри резултата след много груба грешка на Марсело Диас. Бранителят задържа прекалено дълго топката пред собственото си наказателното поле и в крайна сметка тя му бе отнета от Тимо Вернер, който напредна и подаде към останалия на празна врата Ларс Щиндъл, който необезпокояван вкара за 1:0.

До края на полувремето Чили продължи да доминира, докато немците опитваха да контраатакуват при всяка удобна възможност. След почивката ситуацията на терена не се промени особено. Футболистите на Хуан Антонио Пици продължиха да играят изключително агресивно, като на моменти дори преминаваха границите на феърплея. При една подобна ситуация главният арбитър на срещата Милорад Мажич спести червен картон на бранителя на Чили Гонсало Хара, който умишлено удари с лакът в лицето Тимо Вернер.

Двата тима продължиха здравата битка на терена – южноамериканците опитваха всячески да стигнат до изравнителен гол, докато играчите на Йоаким Льов се бранеха изключително дисциплинирано и не позволяваха сериозни опасности пред вратата на Тер Щеген. Все пак в 83-ата минута чилийците можеха стигнат до попадение именно след грешка на стража на Барселона, но резервата Анхело Сегал стреля изключително неточно.

Тер Щеген трябваше да се намесва още веднъж, след като в добавеното време Алексис Санчес стреля от пряк свободен удар, но немският вратар спаси и по този начин Бундестима удържа победата си, спечелвайки 10-то издание на турнира. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.