Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЦСКА на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата на ЦСКА
30 Май 2017
Цената е цели 8 милиона лева
Състезаващият се в Първа професионална лига ЦСКА спечели търга за емблемата на фалиралия ЦСКА. За целта „червените", които са собственост на Гриша Ганчев, ще платят сумата от 8 милиона лева, съобщава КРОСС.

Парите трябва да бъдат платени в едноседмичен срок. Ако това не се случи, печели втората оферта. Тя е за 3,6 милиона лева на ЦСКА 1948, който се подвизава в аматьорските лиги.

Процедурно срокът за изплащане на сумата може да се проточи до един месец, но не повече.

Спечелилият реално е фирма "Ред Енимълт" на тартора на сектор "Г" Иван Велчев - Кюс

За участие в търга подадоха четири фирми - същите, които участваха първия път. Останалите три бяха "ЦСКА 1948" чрез представителя си Никола Газдов, както и фирмите "Еко депозит солюшънс" EООД и "Интегрис лаб" ООД.

Търгът се проведе в Кърджали, където е кантората на синдик Дора Милева. Това се наложи след провала на първия търг на „Българска армия" и съпътствалите го ексцесии. Поради тази причина полицейското присъствие в целия Кърджали и особено около офиса на Милева беше особено засилено.

Най-ценното от активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД на практика е емблемата, като именно за нея бяха предложени 8-те милиона лева. Активите са оценени на 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА - 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева. Допълнителните активи са старият автобус (47 190 лева) и служебни автомобили (23 970 лева), екипи и стоки (25 050 лева), както и вземания за 88 000 лева.

Събраните от продажбата средства ще бъдат насочени към кредиторите.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.