Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Манчестър Юнайтед мина през иглени уши, за да достигне до полуфиналите
21 Април 2017
“Червените дяволи” се справиха със съпротивата на белгийския Андерлехт, побеждавайки го на своя Олд Трафорд с 2:1 след продължения
Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите в турнира Лига Европа. Макар и трудно “червените дяволи” се справиха със съпротивата на белгийския Андерлехт, побеждавайки го на своя Олд Трафорд с 2:1 след продължения и с общ резултат 3:2 продължават в следващата фаза. Подобно на първия сблъсък и днешният завърши наравно 1:1 в редовното време, като домакините от Манчестър изковаха успеха в 107-ата минута след гол на Маркъс Рашфорд. Въпреки успеха английският тим даде свидна жертва, след като през първото полувреме контузия получи бранителят Маркос Рохо, който трябваше да напусне принудително терена. 

Иначе срещата започна отлично за играчите на Юнайтед, които откриха резултата още в 9-ата минута след бърза контраатака започната от Пол Погба. Най-скъпият футболист в света изведе отлично Рашфорд, който проби по левия фланг и с пас опита да намери в наказателното поле Златан Ибрахимович. Подаването му към шведа бе пресечено, но топката отново се върна в английския национал, който този път подаде към непокрития Хенрих Мхитарян, който с удар от границата на наказателното поле простреля стража на белгийския тим. Малко по-късно Погба можеше да удвои аванса на своя тим, но ударът му с глава бе отразен от Рубен Мартинес. Добра възможност за втори гол се откри и пред Джеси Лингард, но и той не успя да се разпише. Въпреки доминацията на “червените дяволи” в 32-ата минута гостите изненадващо изравниха резултата. Точен за Андерлехт без Софиан Хани, който се възползва от неразбирателство в отбраната на домакините и от близо метър не остави шансове на Серхио Ромеро. 

След почивката играчите на Жозе Моуриньо продължиха да доминират над своя съперник, като отлични възможности за гол се откриха пред Рашфорд, Ибрахимович и Погба, но и тримата не намериха целта. Така редовното време завърши наравно 1:1. Все пак в продълженията домакините успяха да стигнат до успеха, а в герой за тях се превърна 19-годишният Маркъс Рашфорд, който вкара победното попадение в 107-ата минута. Нападателят получи подаване с глава от Маруан Фелайни, майсторски се справи с противников бранител и с прецизен удар прати топката в десния долен ъгъл на Рубен Мартинес. 

В останалите четвъртфинални сблъсъци Селта завърши наравно 1:1 като гост на другия белгийски представител Генк и с общ резултат 4:3 испанците се класираха за полуфиналите. Място в топ 4 намери и холандският гранд Аякс, който се справи с Шалке 04. След победата с 2:0 в първия мач в Амстердам, днес холандците загубиха като гости с 2:3 след продължения, но въпреки това продължават напред в турнира. Най-интригуващият сблъсък бе в Инстанбул, където местният Бешикташ отпадна драматично от френския Лион след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши при резултат 2:1 в полза на турците, но техният съперник бе по-добър в изпълненията от бялата точка и така французите си извоюваха място на полуфиналите. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.