Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец - Левски 0:0
15 Април 2017
Това бе най-логичният резултат, въпреки че гостите завършиха срещата с 10 души
Дербито от 28-ия кръг на Първа лига между отборите на Лудогорец и Левски завърши без победител. Срещата на “Лудогорец Арена” в Разград приключи без попадения – 0:0, като това бе и най-логичният резултат, въпреки че гостите завършиха срещата с 10 души. Двубоят започна много равностойно, без сериозни опасности пред двете врати. В 24-ата минута „сините” имаха сериозни претенции за дузпа, след като Абел Анисе повали Бабатунде Адениджи в наказателното поле на домакините. Главният рефер на срещата Ивайло Стоянов обаче остана безмълвен. Броени секунди по-късно Стоянов допусна нова грешка, след като бранителят на Левски Димитър Пиргов влезе безразсъдно в краката на Клаудиу Кешеру, при положение, че вече имаше жълт картон. Арбитърът обаче не посмя да санкционира централния защитник на столичани с нов картон, отсъждайки единствено нарушение в полза на домакините. До края на първата част и двамата тима имаха своите възможности да открият резултата. Първо в 28-ата Густаво Кампаняро опита да изненада Николай Кръстев с шут от далечна дистанция, но опитът му бе неуспешен. Четири минути по-късно на отсрещната страна същото опита да направи и Адениджи, но и неговият изстрел не намери целта. В 41-ата минута отново нигерийският нападател на Левски шутира опасно към вратата, но този път стражът на Лудогорец се намеси решително и спаси. 

След почивката надлъгването между двата тима продължи, като играта бе много равностойна. Шампионите опитваха да намерят пролуки в противниковата отбрана, но столичани се бранеха много дисциплинирано и почти не допускаха опасности пред своята врата. В 78-ата минута задачата на Левски се утежни, след като Ивайло Стоянов изгони от игра Мехди Бурабия, показвайки му доста спорен втори жълт картон. Въпреки численото неравенство “сините” успяха да удържат нулевото равенството, спечелвайки заслужена точка. От своя страна Лудогорец не успя да стигне до победата във втори пореден мач в първенството. Въпреки днешното равенство разградчани остават убедителен лидер в класирането вече с актив от 68 точки. Левски пък продължава да заема втората позиция с 55. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.