Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Реал разплака Байерн в Мюнхен
13 Април 2017
Кралския клуб се наложи с 2:1 при гостуването си на Байер Мюнхен
Клубният първенец на Европа Реал Мадрид направи огромна крачка към полуфиналите в Шампионската лига. Кралския клуб се наложи с 2:1 при гостуването си на Байер Мюнхен в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима. И двете попадения за победителите реализира суперзвездата на мадридчани Кристиано Роналдо, разписал се съответно в 47-ата и 77-ата минути. За домакините се разписа Артуро Видал в 25-ата минута, а в 45-ата пропусна дузпа. Сериозна роля за загубата на баварците изигра и това, че те бяха близо 30 минути с човек малко заради червения картон на Хари Мартинес. Иначе срещата на препълнения до краен предел „Алианц Арена” започна много равностойно като в началните минути опасности пред двете врати липсваха. В 18-ата минута дойде и първата по-сериозна възможност за гол в мача, която бе в полза на Реал Мадрид. Перфектно центриране на Тони Кроос отдясно бе засечено от Карим Бензема, който стреля опасно с глава. Нойер обаче показа страхотен рефлекс и отби, а след неговата намеса топката срещна напречната греда. Домакините от своя страна опитваха пробиви отдясно, най-често чрез Ариен Робен, който в типичния си стил опитваше да тормози обраната на Кралския клуб.

В 25-ата минута баварците малко изненадващо откриха резултата. Центриране от корнер на Шаби Алонсо намери Артуро Видал, който с мощен удар с глава не остави шансове на Кейлор Навас за 1:0. Голът вдъхна допълнителна увереност в играчите на Карло Анчелоти, които започнаха да разиграват много по-добре. В 40-ата минута отново пробив отдясно на Ариен Робен завърши с остро центриране в наказателното поле, където Видал налетя на топката, но изстрелът му с глава този път мина покрай целта. Реал отговори две минути по-късно, когато Кристиано Роналдо стреля мощно от границата на наказателното поле, но Нойер спаси. Малко след това Тони Кроос също опита да обстрелва вратата на Байерн, но отново без успех. В 44-ата минута дойде и най-дискусионният момент през първата част, след като главният арбитър Никола Рицоли отсъди доста спорна дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Дани Карвахал. С изпълнението се зае Видал, който обаче стреля изключително неточно, пращайки топката високо над напречната греда. Така първата част завърши 1:0 за Байерн.

Второто полувреме започна по мечтан начин за гостите, които изравниха още в 47-ата минута. Точен бе Кристиано Роналдо, който получи центриране отдясно от Дани Карвахал и с много прецизен удар от воле матира стража на домакините за 1:1.

Подемът на Реал продължи и в 56-ата Гарет Бейл бе изключително близо до втори гол, но ударът му с глава бе спасен от Нойер. Това бе и последното отиграване на уелския национал в мача, след като малко по-късно той бе заменен от Марко Асенсио. Освен заради силната игра на гостите, в 61-ата минута задачата на Байерн се утежни още повече, след като Хави Мартинес бе изгонен от игра за втори жълт картон, оставяйки баварците с човек по-малко.

Играчите на Реал моментално се възползваха от численото превъзходство и буквално натикаха домакините в собствената им половина. Оттук до края на мача головите положения пред вратата на Байерн се редяха едно след друго. Първо в 72-ата минута Карим Бензема се озова на чиста позиция, но отново Нойер бе на своето място и спаси. Само три по-късно немският страж за пореден път опази своята врата, този път след опасен удар на Роналдо.

Все пак логичното се случи в 77-ата минута, при която Нойер капитулира, след като Роналдо вкара втория си гол в мача след асистенция на резервата Марко Асенсио. Реал продължи да натиска и в 80-ата минута Марсело можеше да реши всичко в полза на своя тим, но ударът му от десетина метра профуча покрай вратата. В добавеното време гостите все пак вкараха нов гол чрез своя капитан Серхио Рамос, но попадение правилно бе отменено поради засада и в крайна сметка резултатът остана непроменен. Реваншът е на 18 април "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. В другия мач от днес Атлетико Мадрид победи като домакин с минималното 1:0 шампиона на Англия Лестър. Единственото попадение в срещата бе дело на Антоан Гризман, който се разписа от дузпа в 28-ата минута. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.