Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ювентус с класика срещу Барселона
12 Април 2017
Италианският тим изнесе страхотен мач пред своите фенове и бе изключително ефективен в атака, като в крайна сметка успя да си осигури много солиден аванс преди реванша в Испания
Отборът на Ювентус разби Барселона с 3:0 в първи мач от ¼-финалната фаза на Шампионска лига, игран на „Ювентус Стейдиъм“ в Торино. Италианският тим изнесе страхотен мач пред своите фенове и бе изключително ефективен в атака, като в крайна сметка успя да си осигури много солиден аванс преди реванша в Испания след седмица. Възпитаниците на Масимилиано Алегри започнаха вихрено двубоя и поведоха още в 7-та минута, когато Пауло Дибала получи топка в наказателното поле от Хуан Куадрадо, завъртя се и с точен изстрел преодоля Марк Андре Тер Щеген. 15 минути по-късно отново аржентинският национал бе в прегръдките на съотборниците си, след като отбеляза ново красиво попадение. Марио Манджукич проби отляво и извади топката на границата на наказателното поле, откъдето Дибала отправи много силен и прецизен изстрел, с който покачи на 2:0. 

Каталунците държаха повече топката, но трудно стигаха до чисти голови положения, като все пак имаха един отличен шанс преди почивката. Меси изведе Иниеста сам срещу Джанлуиджи Буфон, но италианският страж показа феноменален рефлекс и отрази удара на своя съперник. „Бианконерите“ продължиха със солидната си игра през второ полувреме и успяха да нанесат трети удар на опонента си. В 55-та минута централният защитник Джорджо Киелини се разписа с глава след центриране от корнер на Миралем Пянич. До края домакините се прибраха в своята половина и пазиха умело преднината си, докато играчите на Барселона изглеждаха лишени от идеи, а най-добрата им възможност бе пропиляна от Луис Суарес, чийто удар от непосредствено разстояние бе отразен от Буфон. В крайна сметка Ювентус стигна до убедителен успех, но не трябва да се забравя, че само преди месец Барселона успя да обърне дефицит от 4 гола срещу ПСЖ в 1/8-финалната фаза на турнира.

Другата среща от тази вечер между отборите на Борсуя Дортмунд и Монако не се състоя, след като автобусът на немския тим бе нападнат с взривно устройство. Все още не е ясно какво е естеството на атаката, но за момента няма доказателства, че става въпрос за терористична атака или атентат. В резултат на взрива стъклата на автобуса бяха счупени и пострада защитникът Марк Бартра, който бе откаран в болница, но от клуба увериха, че нараняванията му са леки. Двубоят ще се състои утре вечер. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.