Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Черно море и Ботев Пловдив не се победиха, ЦСКА победи Монтана
12 Март 2017
Играха се две срещи от XXIV-ия кръг на Първа професионална лига
Черно море - Ботев Пловдив 1:1
Черно море и Ботев Пловдив завършиха 1:1 в среща от XXIV-ия кръг на Първа лига. Варненци събраха 37 точки и остават на 5 пред днешния си съперник, за когото шансовете за първата плейофна 6-ца остават само илюзорни.

Двата отбора си размениха по един бърз гол в първите 12 минути. Гостите откриха чрез Лъчезар Балтанов, който се възползва от подаване на Виана, който пък отне топката след неумело изритване от вратаря Шром. Само минута и половина по-късно домакините изравниха чрез Кузма, който се разписа на празна врата. Завърналият се след контузия Михаил Венков подаде успоредно на голлинията и чешкият таран не сбърка.

В 21-ата минута Даниел Георгиев стреля опасно, но този път вратарят на гостите спаси удара в корнер. До края на първото полувреме и двата отбора създадоха по 1-2 мелета, но не се стигна до нищо сериозно.

След почивката и двата отбора за дълги периоди затънаха в посредственост, а темпото- което и така не беше високо, съвсем падна. Наказаният треньор на моряците Георги Иванов даде указания по телефона да бъде вкаран в игра Георги Илиев и ветеранът се появи за последните 25 минути.

В 61-ата минута грешка в защитата на гостите позволи на Марек Кузма да се откъсне. Снажният чех се втурна към вратата на Ботев, но бързо беше застигнат от Панов и Терзиев и опасността беше предотвратена.


ЦСКА-София - Монтана 2:1
ЦСКА-София победи последния в класирането Монтана с 2:1. С успеха "червените" събраха 45 точки и се доближиха на 3 точки от втория Левски. Шампионът Лудогорец е лидер с 60 точки. 

Домакините откриха резултата чрез Кевин Меркадо, който в 28-ата минута реализира първия си гол за столичани. Той вкара с удар отблизо след пас на Кирил Десподов от дясно. В 39-ата минута Густаво Кулма беше изведен в чиста позиция и пусна топката край вратаря Евгени Александров, а Кирил Десподов отблизо засече на празна врата за 2:0.

След почивката Десподов и Кулма направиха пропуски от чисти позиции, а в 73-ата минута Кевин Кубемба стреля в страничната греда, след като беше изведен сам срещу вратаря в ляво в пеналта от Давид Симао. В последните минути домакините понамалиха темпото и резервата Петър Атанасов вкара почетен гол за Монтана. Той беше изведен от Сергей Георгиев в дясно, напредна до ъгъла на малкото наказателното поле и хладнокръвно преодоля Георги Китанов.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.