Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Славия и Пирин с победи
26 Февруари 2017
Славия победи Черно море в София, а Пирин се наложи над Монтана като гост
„Славия“ се наложи с 2:1 над „Черно море“ в среща от 21-ия кръг на Първа футболна лига и постигна първа пролетна победа. Въпреки неособено качествената продукция, старши треньорът на варненци Георги Иванов вложи много енергия и беше изгонен от пейката заради протести срещу съдията, съобщава БНР. Домакините пък приключиха мача с двама контузени, както се случи и при варненци.

„Славия“ влезе устремно в мача и още в 3-ата минута Сердер Сердеров се разписа, наказвайки грешка на Тодор Паланков. Иван Минчев даде дълъг пас от собствената половина, Паланков не застана по най-добрия начин и отклони назад топката, точно колкото да я укроти пред Сердеров. Руският нападател с второто докосване прехвърли вратаря Шром и вкара на празна врата. Само 4 минути по-късно Бакари от „Черно море“ на два пъти се размина с възможности да изравни.

В 28-ата минута Калоян Кръстев се появи на терена на мястото на капитана Емил Мартинов, който обърна глезена и се наложи да бъде заменен. До края на първата част имаше още една възможност за Бакари, чиято задна ножица обаче се спря в раменете на Стефан Велков.

В 73-ата минута „Славия“ стигна до втори гол, който вкара Иван Минчев. Той тръгна сам от дясното крило, пробяга няколко метра, направи двойно подаване с Ивайло Димитров и видя, че вратарят Шром е излязъл. Техничният му удар падна в мрежата за 2:0.

Минута по-късно удар на Коконов се отклони в главата на Стефан Велков и улучи горната греда. В добавеното време варненци върнаха едно попадение чрез Бакари. 


„Пирин“ победи като гост „Монтана“ с 2:1 на стадиона в Ловеч, в мач от 21-ия кръг на Първа футболна лига.

В 10-ата минута след скоростна атака на домакините Андреас Васев намери Стивън Петков в наказателното поле, но Благой Макенджиев спаси удара на нападателя на „Монтана“.

4 минути по-късно Петков се реваншира за пропуска си като подаде с пета към връхлитащия Даниел Генов, който си поведе топката и от границата на наказателното поле я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата на „Пирин“ за 1:0.

„Пирин“ се хвърли да изравнява, а в 57-ата минута след центриране на Аймен Суда от корнер Станислав Костов стреля с глава, но топката се отби от напречната греда.

4 минути след това Костов успя да изпревари Бамба и от аутлинията центрира опасно. Даниел Младенов засече топката, изпреварвайки персоналния си пазач в наказателното поле на „Монтана“ и изравни.

В оставащите до края на двубоя минути гостите бяха по-активни и по-често организираха атаки към вратата на Александров.

Защитата на „Монтана“ действаше добре до 85-ата минута, когато резервата Иван Цветков донесе победата за „Пирин“.

37-годишният нападател бе изведен зад гърба на отбраната на домакините и без проблеми чукна топката покрай Александров за крайното 1:2.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.