Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец победи Славия, Локомотив (Пд) надделя над Верея
20 Февруари 2017
И в двата мача гостите взеха по три точки
"Лудогорец" направи нова сериозна крачка към спечелването на още една титла в Първа лига. В двубой от 20-ия кръг шампионите от последните пет сезона победиха с 2:0 като гости срещу "Славия". Срещата трябваше да се играе в неделя, но заради силен валеж от сняг и тежък терен беше отложена с 24 часа. 

В 24-ата минута Ивайло Димитров отне топката, спринтира към наказателното поле на гостите, но шутът му мина покрай близката лява греда на вратата, пазена от Владислав Стоянов. Осем минути след това Жоао Пауло получи отличен пас от десния фланг, но опитният Георги Петков веднага го затвори и изби удара на бразилеца.

В 41-ата минута Янис Карабельов беше близо до гол от корнер, след като Калоян Кръстев се размина с топката и националът Стоянов изби с един крак пред голлинията. През втората част в игра за шампионите влязоха Марселиньо и Кафу. В 63-ата минута Емил Мартинов стреля опасно от дистанция, но Владислав Стоянов отби в корнер.

Само две минути по-късно удар от въздуха на Джонатан Кафу, но Абуд Омар отби шута му. В 67-ата минута Вандерсон центрира отляво и оставеният непокрит Клаудиу Кешерю с глава реализира първото попадение за гостите от Разград. Седем минути след това Калоян Кръстев шутира от дистанция, но в аут.

В 76-ата минута Вандерсон подаде за Кишада, който си освободи място и с фалцов удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата. След тази победа Лудогорец има актив от 53 точки на първото място, с 10 повече от намиращия се на втора позиция Левски. Славия заема незавидната 11-а позиция с едва 21 точки.

Локомотив Пловдив победи като гост с 1:0 Верея в среща от 20-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Парвиз Умарбаев във втората минута от добавеното време на мача. 

Гостите от Пловдив първи опитаха да открият резултата още в 9-ата минута. Дани Кики стреля неточно от пряк свободен удар. 

След това само в разстояние на няколко минути Педро Еуженио и Георги Андонов пропиляха добри възможности за Верея. 

В 29-ата минута страхотна намеса на Ел Харуби отново запази вратата на Локо. Четири минути преди края на полувремето пловдивчани отговориха с удар в гредата на Дани Кики. Вратарят на Верея Иван Караджов закачи леко топката, с което спря сигурен гол.

След подновяването на играта домакините имаха инициативата. Георги Андонов от добра позиция стреля над вратата. В 62-ата минута Елиаш прати топката в мрежата на Ел Харуби, но попадението бе отменено поради засада. 

Шест минути преди края на срещата резервата за Верея Валери Домувчийски от добра позиция стреля в тялото на защитник. Юношата на Левски можеше да комбинира с Еуженио, който бе оставен непокрит. Във втората минута от добавеното време на срещата Парвиз Умарбаев с глава донесе успеха за Локомотив Пловдив.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.