Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Без коментар: Байерн - Арсенал 5:1
16 Февруари 2017
Германците си осигуриха комфортен аванс преди реванша в Лондон на седми март
Футболистите на "Байерн" Мюнхен разгромиха състава на "Арсенал" с 5:1 в първи осминафинал от Шампионската лига и си осигури комфортен аванс преди реванша в Лондон на седми март.

В 11-ата минута "Байерн" поведе с гол-шедьовър на Ариен Робен. Холандското крило получи топката отдясно близо до наказателното поле, дриблира 10-15 метра из защитата на гостите и с елегантно изпълнение матира безпомощния Оспина – 1:0!

Отборът на "Арсенал" спечели дузпа в 29-ата минута. След центриране от корнер в пеналта на домакините Роберт Левандовски си спря лошо топката, опита да я изчисти, но вместо това изрита Гранит Джака, който падна подкосен на тревата. Главният съдия Милорад Мажич (Сърбия) веднага посочи „бялата точка“. С изпълнението на дузпата се нагърби Алексис Санчес. Мануел Нойер спаси блестящо дузпата, но в последвалото меле чилиецът все пак прати топката в мрежата и изравни – 1:1.

В 53-ата минута класическа атака на "Байерн" завърши с гол. Филип Лам проби отдясно и центрира в наказателното поле. Левандовски се извиси над всички и засече с глава в мрежата за 2:1.

Само 3 минути по-късно Тиаго Алкантара покачи резултата на 3:1. Левандовски направи гениална асистенция с пета и изведе халфа сам срещу Оспина. Тиаго го преодоля без проблеми. Отново Алкантара реши всичко в 63-ата минута, разписвайки се за 4:1, след като пое отбита топка и от границата на наказателното поле вкара. Вездесъщият халф асистира и на резервата Томас Мюлер за крайното 5:1, фиксирано в 88-ата минута. 


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.