Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ПСЖ размаза Барселона
15 Февруари 2017
След 4:0 на стадион "Парк де Пренс" в първа среща от 1/8-финалния сблъсък ПСЖ на практика е на четвъртфинал
"ПСЖ" сензационно разби у дома "Барселона" с 4:0 на стадион "Парк де Пренс" в първа среща от 1/8-финалния сблъсък помежду им в Шампионската лига и е с единия крак в следващата фаза. Рожденикът Анхел ди Мария (18, 55) вкара два красиви гола, а по веднъж се разписаха Юлиан Дракслер (40) и Единсон Кавани (71). Каталунците бяха неузнаваемо слаби и нямаха никаква идея как да се разпишат във вратата на германеца Кевин Трап.

Oткакто катарските богаташи взеха властта, "ПСЖ" на два пъти беше отстранен от каталунците в елиминациите на Шампионска лига - през 2013 и 2015 г., но тази година парижани са на път да отстранят съперника.

В 18-ата минута рожденикът Анхел ди Мария изпълни перфектно пряк свободен удар и даде преднина на френския шампион. Нарушението за фаула бе Самюел Юмтити срещу Юлиан Дракслер на границата на наказателното поле на "Барселона".  В 27-ата минута Неймар изведе чудесно Андре Гомеш, който изскочи сам срещу Кевин Трап, но вратарят спаси удара на португалеца и изби в корнер.

Последваха пропуски на Единсон Кавани и Юлиан Дракслер, който все пак удвои аванса на домакините в 40-ата минута. Германецът бе изведе от италианския национал Марко Верати и сам срещу Тер Щеген не сгреши за 2:0.

След почивката домакините продължиха да доминират, а в 55-ата минута рожденикът Ди Мария вкара красив гол за класическото 3:0. Парижани окончателно довършиха каталунците в 71-ата минута, когато Тома Мюние изведе Единсон Кавани и уругваецът разстреля Тер Щеген за 4:0.

Реваншът на „Камп Ноу” е на 8 март (сряда) от 21:45 часа българско време.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.