Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първата ни световна рекордьорка чукна 70. Да е жива и здрава
19 Януари 2017
Йорданка Благоева е първата българска състезателка, която поставя световен рекорд. Носителка е на сребърен и бронзов медал от олимпийските игри през 1972 и 1976-а година
нес своята 70-а годишнина ще празнува Йорданка Благоева - състезателката ни по лека атлетика в дисциплина висок скок. 

Благоева е първата българска състезателка, която поставя световен рекорд. Носителка е на сребърен и бронзов медал от олимпийските игри през 1972 и 1976-а година.

Благодарна съм на съдбата, че много повече са топлите спомени и то в три области, между които и спорта. Участничка съм в четири олимпиади, имам два олимпийски медала, както и пет световни рекорда, сподели в специално интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Йорданка Благоева.

Спортната злоба, която е на терена, не бива да се пренася в живота, допълни състезателката ни по лека атлетика в дисциплина висок скок като съвет към младите спортисти и посочи:
Човек трябва да бъде всеотдаен и да прави това, на което се е отдал така, както трябва, защото иначе не може да постигне успехи. Това е - упоритост, честност, доброта, защото преди всичко феърплеят е много важен. 


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.