Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск: Знаете ли как да общувате във вашето семейство?
30 Декември 2019
Питам се дали вие във вашето семейство знаете как да общувате или сте като тези деца, които са около масата, и всеки си чати по мобилния телефон
Папа Франциск призова хората да разговарят един с друг, когато се хранят, а не да използват мобилните си телефони. Пред хилядите вярващи, дошли на площад "Свети Петър" за неделното му обръщение, папата даде за пример семейството на Иисус Христос.

"Питам се дали вие във вашето семейство знаете как да общувате или сте като тези деца, които са около масата, и всеки си чати по мобилния телефон. Цари мълчание като на литургия, но няма общуване. Трябва да си върнем общуването в семействата ни", заяви Папа Франциск.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
20 Jan, 2020 | 21:20

Общуването на масата може да бъде само като западното: добро утро / ден/ вечер, как си, благодаря, много съм добре, ти също... Човекът дотам е паднал, че извън лицемерието няма какво да каже. Децата са още по зле, скоро са дошли от космическия резервоар на злото и чатването по телефончетата е за влизане в още по голямо отчуждение. Лицемерието е главния смъртен грях, включващ в себе си като незначителни - убийство, кражба, чревоугодие... Папата няма как да знае, защото той е от света на лицемерието, че в приемната на Онзи свят цари земен ред. Пред гишетата на Пособията има гигантски тълпи от мъже - те се занимават с прехраната на семейството, и деца провиращи се между тях да вземат екстра Пособия в помощ на бащите си, защото по високоговорителите непрекъснато повтарят - само тези с най Големи Пособия ще продължат нататък! Жените като по окумуш вид са се ориентирали бързо и се представят пред свети Петър, който пък се оказва негър, - за девственици! Черния св. Петър ги опитва една по една, - той е мистично неуморим, и отделя в две огромни тълпи достойни и недостойни. Но нито едните искат да ходят в Рая, нито другите в Ада? - А къде?! - чудят се надзирателите преди да почват да бият. - При Черен Петър, при Черен Петър...

Иван
30 Dec, 2019 | 21:25

Добра тема за размисъл!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.