Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск се срещна с българския патриарх Неофит
5 Май 2019
На входа на Синодалната палата папа Франциск беше посрещнат от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний
Негово светейшество папа Франциск се срещна в Синодалната палата с българския патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна църква. На входа на Синодалната палата папа Франциск беше посрещнат от Западно и Средноевропейския митрополит Антоний.

След срещата си с патриарх Неофит и със Светия синод на Българската православна църква в Синодалната палата, папа Франциск посети патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", където отправи т.нар. мълчалива молитва пред иконостаса на Светите братя Кирил и Методий.

По пътя от Синодалната палата до патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", а и в самия храм, Светият отец беше придружаван от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний. Заедно с него беше и директорът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

Папа Франциск написа и свое пожелание в книгата на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Часове преди неделната молитва "Царице небесна" на площад "Св. Александър Невски" са се събрали множество хора, голяма част от тях с малки знаменца - с българския трибагреник, знамето на Ватикана, с логото на апостолическото пътуване на Светия отец, съдържащо мотото "Мир на Земята". Издигнати са транспаранти, приветстващи папа Франциск, пеят се и религиозни песни. Сред събиращите се на площада са духовници от различни изповедания, католически монаси и монахини. Организацията преминава при строги мерки за сигурност.

На излизане от храма, на площада пред него, папа Франциск разговаря с вярващи, дошли да го видят, а някои от тях си направиха и снимка със Светия отец.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.