Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск: Нека се отдадем на Библията поне колкото на мобилните телефони
5 Март 2017
Главата на римокатолическата църква каза, че сравнението е "парадоксално" и според него то трябва да служи за размисъл
Папа Франциск призова хората да носят в себе си и да четат Библията със същата отдаденост, която проявяват към мобилните си телефони. 

Какво ще се случи, ако се отнасяме с Библията, както се отнасяме с мобилните си телефони? Ако се връщахме да я вземем, в случай че я забравим? Ако винаги я носехме със себе си?, попита 80-годишният папа вярващите, събрали се на площада "Свети Петър". 

Главата на римокатолическата църква каза, че сравнението е "парадоксално" и според него то трябва да служи за размисъл. Четенето на Библията обаче би помогнало на хората да устоят на всекидневните изкушения, допълни папа Франциск.  

Папата редовно позира за "селфита" с вярващите, които идват във Ватикана, за да чуят седмичните му обръщения, посочва Ройтерс. Франциск има два акаунта в "Туитър" - на английски и испански, които имат общо 23 милиона последователи. Миналата година той определи интернет, социалните медии и кратките текстови съобщения като "дар от Бог", ако бъдат използвани мъдро. "Не технологията определя дали комуникацията е истинска, а човешкото сърце и капацитетът ни да използваме мъдро средствата, с които разполагаме", подчертава папа Франциск.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.