Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Патриарх Неофит ще оглави празнична литургия за Бъдни вечер
24 Декември 2016
Тя ще бъде отслужена в храма „Св. Александър Невски” от 18,00 ч.
На 24 декември в ПКСХП „Св. Александър Невски” ще бъде отслужена празнична вечерня и утреня за Бъдни вечер, с начало 18.00 ч. Празнично богослужение ще бъде оглавено от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в съслужение с архиереи на БПЦ и столично свещенство. Това съобщиха от пресцентъра на Светия синод на Българската православна църква. От 09.30 часа на 25 декември патриарх Неофит ще отслужи св. Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. В края на богослужението Негово Светейшество ще прочете Рождественското Синодално послание. 

От 09.30 часа на 26 декември Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще гостува в храма-подворие на Руската патриаршия „Св. Николай” в София и ще вземе участие в литургията. На този ден в храма ще бъде донесена за поклонение Чудотворната и мироточива икона Пресвета Богородица наричана „Седмострелна”, която ще остане там и на следващия ден. Вторият повод за патриаршеското посещение е 30 г. свещеническо служение на в този храм на ставр. ик. Симеон Минчев.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.