Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск изми и целуна краката на 11 бежанци на Разпети петък
25 Март 2016
Папата каза, че жестовете говорят повече от думите, припомняйки, че традицията тръгва от Христос, който измил краката на 12-те апостоли
Папа Франциск посети днес бежански център в Кастелнуово ди Порто, на 35 км от Рим, където изпълни традиционния за католическия Разпети петък ритуал - изми и целуна краката на 11 бежанци, съобщи испанският в. "Ел Паис". Това бяха четирима нигерийски католици, трима копти от Еритрея, трима мюсюлмани от Сирия, Пакистан и Мали и един индиец, изповядващ хиндуизъм.

Папата каза, че жестовете говорят повече от думите, припомняйки, че традицията тръгва от Христос, който измил краката на 12-те апостоли преди последната им вечеря заедно.

Днес, тук, също предприемаме жестове. Всички ние заедно - мюсюлмани, християни евангелисти, протестанти, хиндуисти... От различни култури, но братя, деца на все същия Господ, които искаме да живеем в мир, подчерта папа Франциск. Той допълни: Всеки от нас има своята история. Толкова истории и толкова мъка. Нека всеки на своя религиозен език отправи молитва към Господа това братство да зарази целия свят, за да няма повече 30 сребърника срещу убийството на брат, за да пребъдат братството и благополучието. 

Папа Франциск отбеляза, че зад атентатите в Брюксел стоят производителите на оръжие, които искат кръв, и призова международната общност да се взре с внимание в драмата на бежанците.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.