Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск отправи коледен призив за мир
25 Декември 2015
От централния балкон на базиликата „Св. Петър”, според обичая, папа Франциск приветства с думите: "Скъпи братя и сестри, честито Рождество. Христос е роден за нас..."
При специални мерки за сигурност и пред хиляди поклонници и туристи на площад „Св. Петър в Рим”, Папа Франциск произнесе традиционната папска благословия на Коледа към всички християни Urbi et Orbi ­ - "Към града и към света". Тя бе предавана директно чрез радиото и телевизията по целият свят. Днешната коледна благословия на папата съвпада с Годината на милосърдието. 

От централния балкон на базиликата „Св. Петър”, според обичая, папа Франциск  приветства с думите: "Скъпи братя и сестри, честито Рождество. Христос е роден за нас. Да се радваме в деня на нашето спасение. Да отворим сърцата си, за да получим благодатта на този ден". Той подчерта, че днешният ден свързан с Юбилейната година на милосърдието представлява денят на светлината и радостта и там, където се ражда надеждата се ражда мирът. В тази посока, папата обърна внимание на всички кризисни ситуации по целият свят, като поиска помирение между палестинци и израелци, мир в Сирия, стабилизиране на положението в Либия, Украйна и други страни от различните континенти, призова за солидарност и разбиране към бежанците и тяхното интегриране, поиска уважение към безработните и запазване достойнството към тях и труда, осъди всички терористични акции по света. Папа Франциск отправи към хората и своя горещ, личен призив да бъде уловен на днешния празничен ден мигът даващ милосърдие, защото, който е милостив умее да съгражда мир.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.