Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Честваме 1150 години от покръстването на българите
3 Май 2015
В катедралния храм "Свето Успение Богородично" пристигна и патриарх Неофит, за да участва в богослужението
Тържествена света литургия във Варна бележи края на тържествата за 1150-годишнината от покръстването на българите. В катедралния храм "Свето Успение Богородично" пристигна и патриарх Неофит, за да участва в богослужението, извършвано от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. 

Главата на Българската православна църква връчи на Варненския и Великопреславски митрополит икона на Иисус Христос като благодарност за великолепната организация на тържествата за годишнината от покръстването. Освен това патриарх Неофит припомни делото на Свети цар Борис Покръстител и пожела единството да продължава в тази посока.

На литургията присъстваха кметът на Варна Иван Портних, народни представители, представители на Военноморските сили, всички, които през тези дни помогнаха за провеждане на тържествата.

Българският патриарх бе посрещнат  в катедралния храм "Свето Успение Богородично със звън на кампани, под звучите на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Истината
03 May, 2015 | 21:57

Нямаме късмет с нашата правослвна църква, ръководена мастити старци, бивши ченгета, на които им се иска да цуцат от държавната хазна. Българския народ оцеля след 5-вековно турско робство благодарение на читалищата - уникална в света институция. Днес всеки град, градче и село има поне по едно читалище. Както по турско църквата може да организира в тях неделни училища по вероучение, финансирани от общината, вярващите и други спонзори на доброволни начала. Да, да . . . ама не! Иска им се лапат държавни пари без да мислят колко медресета (турски школи) ще се отворят. Протестантите от цял свят практикуват това отдавна. А безобразието с нашето царче Симеончо преминава всички граници. Явно се готвят да го предложат за бъдещ "президент", а него вече го гони Алзхаймер.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.