Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Молебен за здраве пред 5 чудотворни икони във Видин
4 Януари 2015
За молебена в катедралния храм ще бъдат изложени всички чудотворни икони, които се пазят във видинските храмове
Във видинския катедрален храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" ще бъде отслужен молебен за здраве, благословение и подкрепа на жителите на Видин и Видинска епархия. 

За молебена в катедралния храм ще бъдат изложени всички чудотворни икони, които се пазят във видинските храмове - Света Богородица Милваща от катедралния храм на Видин, Света Богородица Пътеводителка от митрополитския храм, Свети Пантелеймон от видинския храм, намиращ се в двора на видинската митрополия, както и иконата на Света Петка Търновска от старинния храм, посветен на нейно име. 

Светата литургия ще започне в 9 часа и ще бъде отслужена от Негово преосвещенство белоградчишкия епископ Поликарп в съслужение с храмовото духовенство. След това в 10.30 часа ще бъде отправена и молитвата за жителите на Видин и Видинска епархия. 

След Светата литургия и молебена ще бъде разрязана новогодишната пита с късмети, наречена Василопита и ще бъде раздадена на присъстващите в храма.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.